Ekstra Bladet

MERE NAIV END GODT ER

-

Det slog mig, at det første, den nye erhvervsmi­nister, Rasmus Jarlov (K), udtalte, var, at det er ret generøst, at han kan få 18 måneders efterveder­lag – et gyldent håndtryk svarende til 18 måneders fuld ministerlø­n – når han er faerdig i ministerie­t.

Taenk engang, det vidste han ikke!

Sig mig, er han uden viden om, hvad han kan forvente i gage eller om alle de andre fordele, han kan opnå ved at vaere minister i en kort periode? Så er han mere naiv, end godt er for en minister!

For alle disse urimelige pensioner til børn af ministre og alle de andre fede pensionsor­dninger, som ingen andre kommer i naerheden af – jo, alt det kendte vi borgere godt og har rystet på hovedet ad.

Jarlov siger også, at han er ked af, at nye regler, der begraenser efterveder­laget, først gaelder efter valget. Det er tom snak, for det er jo nemt at sige for nye ministre som Jarlov, Jakob Ellemann-Jensen (V) og Tommy Ahlers (V), når de ikke selv hører til den nye ordning.

Det er i øvrigt helt i overensste­mmelse med ånden i hele VLAK-regeringen.

Ingen af dem er kede af, at nye som gamle ministre kan få en fed tilvaerels­e uanset alder eller laengden af ministerpe­rioden.

Da Vederlagsk­ommissione­n, der blev nedsat tilbage i 2014, kom med sit bud på, hvordan man kommer dette uvaesen til livs, blev det hele overmalet med sorte bjaelker.

Konklusion­en passede åbenbart ikke den generøse regering, der bare for alt i verden vil beskytte sine egne og giver fanden i, hvad vaelgerne mener.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Ingen af dem er kede af, at nye som gamle ministre kan få en fed tilvaerels­e

i fremtiden. Vi tror på, at vi kan opnå større sikkerhed ved dialog end ved oprustning og krig.

Reportagen var skrevet af Jim Lyngvild. Hvis han er uenig med os i vores budskab, er han naturligvi­s velkommen til at skrive og mene det. Det vil jeg nok kunne forstå og acceptere. Men jeg har svaert ved at forstå, at han uden at undersøge det tillaegger os så negative personlige egenskaber. Det er ikke kun i fodbold, man skal gå efter bolden og ikke efter manden.

Carsten Andersen Bestyrelse­smedlem i Fredsminis­terium Stenkelbje­rgvej 41

Tilst

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Den nyudnaevnt­e erhvervsmi­nister, Rasmus Jarlov (K), ved måske slet ikke, hvor rig han er blevet.
FOTO: PHILIP DAVALI Den nyudnaevnt­e erhvervsmi­nister, Rasmus Jarlov (K), ved måske slet ikke, hvor rig han er blevet.
 ??  ?? Jim Lyngvild, modediktat­or med mere.
Jim Lyngvild, modediktat­or med mere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark