Ekstra Bladet

Jeg er stadigvaek uskyl

- Fish@eb.dk

Begge er dømt for drab ved både byog landsret. Og senest peger en bog og et TV2-dokumentar­program på, at de to maend er de skyldige i sagen om Henrik Haugberg Madsen, der forsvandt sporløst en novemberaf­ten i 2010.

– Jeg er ikke skyldig. Jeg er uskyldig, siger den ene af de to dømte, Bo Madsen, da Ekstra Bladet besøger ham i faengslet.

Gentagne gange har sagen om den forsvundne Henrik Haugberg Madsen ramt medierne. Senest hvor den er blevet oprullet i tv-serien ’Drabet uden lig’, ligesom der er udkommet en bog med samme titel.

På den lukkede

Sagen har i flere medier vaeret omtalt som ’sagen om bøssegangs­terne’, fordi Bo Madsen i en årraekke var gift med Henrik.

Bo Madsen er nu anbragt på den lukkede afdeling ved Renbaek Faengsel, der ligger i det vestlige Sønderjyll­and. To aflange barakker udgør beboelsen for de godt 50 indsatte i den lukkede afdeling, der ligger inde bag et dobbelt hegn.

Ud over beboelsesb­ygninger er der et par bygninger til undervisni­ng og arbejde.

– Vi laver blandt andet handsker til havearbejd­e her. Dem, der også bliver brugt til indbrud, siger Bo Madsen med en skaevt smil, da snakken falder på selve faengslet.

Det konkrete aerinde med interviewe­t er dog langt mere alvorligt. Her handler det om den seneste konklusion i sagen, som det journalist­iske projekt ’Drabet uden lig’ er kommet frem til.

Kassevogn med blodspor

Her lyder det nemlig, at de to dømte i sagen, Bo Madsen og Claus Stokholm, vitterligt er skyldige i drabet på Henrik.

I forbindels­e med researchen gjorde journalist­holdet bag ’Drabet uden lig’ et ganske opsigtsvae­kkende fund, da det lykkedes dem at finde frem til en hvid VW T4-kassevogn med blå bund.

Under en fastskruet traeplade i køretøjets lastrum fandt man en del blodspor, der via en dna-test viste sig at vaere Henrik Haugberg Madsens. Gennem sagen har det vaeret politiets påstand, at Henrik blev draebt og muligvis parteret i en kassevogns lastrum.

 ?? FOTO: TV2 ?? Holdet bag ’Drabet uden lig’ fandt frem til den hvide kassevogn, der viste sig at indeholde blodspor fra den forsvundne Henrik Haugberg Madsen.
FOTO: TV2 Holdet bag ’Drabet uden lig’ fandt frem til den hvide kassevogn, der viste sig at indeholde blodspor fra den forsvundne Henrik Haugberg Madsen.
 ?? PR-FOTO ??
PR-FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark