Ekstra Bladet

Fandt kassevogn med blod fra den forsvundne

-

Med fundet af den hvide kassevogn med blå bund, der indeholdt blod fra den forsvundne Henrik Haugberg Madsen, er politiets påstand kommet et stort skridt taettere på at blive bevist.

I ’Drabet uden lig’ fortaeller en anonymiser­et person, hvordan han sidst i 2010 blev opsøgt af den dømte Claus Stokholm, som han kendte i forvejen. Her kom Claus Stokholm kørende hjem til den anonyme i bilen, som Stokholm ville have den anonyme til at saelge, forklarede han.

Havde slagtet en gris

I bilens lastrum var der en masse blod, som Stokholm skyllede ud med en vandslange. Han havde slagtet en gris, havde han angiveligt forklaret til den anonyme. Bilen havde den anonyme efterfølge­nde solgt videre, forklarede han ’Drabet uden lig’.

– I ’Drabet uden lig’ lyder konklusion­en, at Henrik er blevet draebt, og at I stod bag drabet. Hvad siger du til det?

– Det er jo forfaerdel­igt. Henrik er død. Men jeg ved altså ikke noget om det. I lang tid gik jeg og troede, at han var i live. At han bare var flygtet til udlandet, siger Bo Madsen.

– Du fastholder din uskyld, selvom både politiet, retten og produktion­en bag ’Drabet uden lig’ siger noget andet?

– Ja. Jeg er uskyldig. Alt, hvad der er kommet frem under retssagen, er jo under al kritik. Senere finder nogle journalist­er så den bil der, det viser jo, at der har vaeret et elendigt politiarbe­jde.

Generelt synes jeg, at sagen er fordrejet i forhold til mit vedkommend­e, i siger Bo Madsen.

– Forstår du godt, at folk, der har set eller laest ’Drabet uden lig’, får det indtryk, at I er skyldige?

– Ja, det forstår jeg godt. Men det aendrer ikke ved, at jeg er uskyldig.

– Ved du, hvad der er sket med Henrik?

– Nej. Jeg kan jo ikke komme med en forklaring om ting, jeg ikke ved noget om.

– Hvordan har du det med Claus Stokholm i dag – altså efter det, der kom frem i ’Drabet uden lig’?

– Vi har nok nogle forskellig­e synspunkte­r. Han ved nok mere, end han siger.

– Og det gør du ikke?

– Nej. Men hvis det, der er kommet frem i forhold til det med bilen, er rigtigt, så skylder Claus mig en forklaring. Men igen, hvad han måtte have sagt eller gjort, det må stå for hans egen regning, jeg kan kun tale på egne veje.

– Nu har udsendelse­rne jo vaeret sendt i tv. Jeg går ud fra, at man også herinde har fulgt med. Hvordan blev det modtaget blandt de andre indsatte?

– Det var helt stille, mens det blev sendt. Bagefter har der vaeret en del sympati for min person. Der har selvfølgel­ig også vaeret nogle, der mente, at Claus er en idiot.

– I medierne har du og Bo vaeret omtalt som ’bøssegangs­terne’. Hvordan har du det med det, og har det haft indflydels­e på din afsoning?

– Jeg går ikke op i, hvad folk render og kalder mig. Stort set hele deres voksne liv havde Bo Madsen og Henrik Haugberg svindlet sig gennem tilvaerels­en.

I deres kølvand efterlod de sig et morads af snyd og bedrag.

På et tidspunkt valgte de at gifte sig, hvilket efterfølge­nde gav dem tilnavnet ’bøssegangs­terne’ i pressen.

Bo Madsen har siden fortalt, at der ikke var noget decideret forhold imellem dem. At der var tale om et proforma-aegteskab, så myndighede­rne ikke kunne tvinge dem til at vidne mod den anden.

Andre fortaeller dog, at de to faktisk levede i en slags decideret parforhold, hvilket også byretten vurderede i forbindels­e med drabssagen.

Bestilling­sdrab

Under en faengselsa­fsoning laerte Bo Madsen Claus Stokholm at kende, og han blev også en del af kredsen omkring de to.

Om motivet til drabet vurderede retten, at Claus Stokholm draebte Henrik Haugberg på bestilling af Bo Madsen.

Dette er dog hårdnakket blevet benaegtet af både Bo Madsen og Claus Stokholm. I alle årene efter dommen har de erklaeret deres uskyld i den spegede drabssag.

Henrik Haugberg Madsen blev sidst set en aften i november 2010, hvor han sammen med Bo Madsen tjekkede ind i en feriehytte på Enø, der ligger uden for Naestved.

Herefter var han sporløst

Bekymret familie Skudt og stukket ihjel

forsvundet. Nogle dage senere meldte hans bekymrede familie ham savnet, men i bogen ’Drab uden lig’ beskrives det, at politiet ikke med det samme efterforsk­ede sagen fordi, man havde mistanke om, at Henrik kunne vaere stukket af til udlandet, fordi der kørte en retssag mod ham, hvor han risikerede en laengere faengselss­traf.

I marts 2014 fik Claus Stokholm og Bo Madsen henholdsvi­s 13 og 15 års faengsel, da ankesagen kørte ved Østre Landsret, efter de ved Retten i Naestved fik henholdsvi­s 14 og 19 års faengsel. Dermed nedsatte Østre Landsret straffen for begge dømte. Det er politiets overbevisn­ing, at Henrik Haugberg Madsen blev draebt en aften i november 2010.

Her blev han skudt med en revolver og stukket med en issyl. Derefter er liget parteret i en kassevogns bagagerum. Muligvis kan ligdelene desuden vaeret kørt igennem en flishakker.

Efterfølge­nde er ligdelene skaffet bort. Det har tidligere vaeret beskrevet, at ligdelene enten kan vaere blevet gravet ned eller eventuelt haeldt i en dambrug.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark