Ekstra Bladet

I Italien havde de vaeret stolte 0 0

– Det var vores plan at gå ud og afgøre det selv. Vi gik ud for at vinde, men vidste også, at uafgjort var nok. Sådan er fodbold, siger Andreas Cornelius

-

Begge hold til 1/8-finale ------------------------------

MOSKVA (Ekstra Bladet): Andreas Cornelius havde iført sit bredeste smil efter slaget mod Frankrig i Moskva.

Efter nogle saesoner under Ståle Solbakken i FC København og ét enkelt i italienske Atalanta har den store 25årige angriber fået banket ind i hovedet, at resultatet er det både det vigtigste og naestvigti­gste i fodbold.

Ja, det er da fint, hvis man også spiller flot fodbold, men først og fremmest handler det om at vinde. Eller for Danmark mod Frankrig: Om ikke at tabe.

Missionen lykkedes på det russiske nationalst­adion, Luzhniki, og det rørte ikke ’Corner’, at hverken de neutrale eller franske tilskuere var tilfredse med 0-0-forestilli­ngen. For Danmark ved VM.

Gav sig selv

er videre – Det var vores plan at gå ud og afgøre det selv. Vi gik ud for at vinde, men vidste også, at uafgjort var nok. Sådan er fodbold.

– Nogle gange skal man gå efter et resultat, og det gav sig selv, hvordan vi skulle gribe kampen an. Vi gjorde det helt rigtige og spillede ikke med hovedet under armen og lavede noget dumt,

– Så hvad siger du til dem, der sad hjemme i stuen og måske syntes, at det var lidt kedeligt?

– Vi giver dem en kamp mere, så de skal bare vaere glade! Vi vil gerne spille sprudlende, men vi vil også gerne vinde.

– Det er ikke sjovt at spille sprudlende og glemme at forsvare, sagde Andreas Cornelius, der havde masser af overskud efter sin første VM-start.

– Jeg tror ikke, at de havde buhet i Italien. Der havde de vaeret stolte over så taktisk en velgennemf­ørt en kamp.

– De havde syntes, at det havde vaeret fantastisk. Der glaeder det om snyde de andre, sagde angriberen med et kaempe grin.

Svaere at spille mod

Ingen blev snydt på Luzhniki – kun dem der var kommet for at se mål.

Frankrig fik sin førsteplad­s, Danmark sneg sig videre på andenplads­en og kan nu for alvor begynde at drømme stort.

– Vi går ikke bare ud og laegger os ned. Vi føler, at vi har gode muligheder. Vi er stadig ubesejrede efter 18 kampe. Det er sgu imponerede – uanset hvordan man vender og drejer det.

Det er ikke sjovt at spille sprudlende og glemme at forsvare

– Det viser, at vi er svaere spille mod og er meget solide og stabile. Nu har vi også

mod et af verdens bedste hold vist, at vi kan lukke en kamp ned, sagde Atalantaan­griberen, der havde fået startplads­en på bekostning af Nicolai Jørgensen og sloges godt alene i front.

Det fortsaette­r

Han var med en fremragend­e aflevering taet på at laegge op til en Christian Eriksensco­ring efter en halv time, men den kreatør blev i sidste øjeblik bremset.

– Det var en udmaerket aflevering, som han godt kunne have sparket ind, men det lignede et par haender i ryggen, sagde Andreas Cornelius, der dog levede med, at straffespa­rket ikke blev fløjtet.

For det gik, som det skulle, og den danske resultat-odyssé i Rusland fortsaette­r.

 ??  ?? Godkendt– Jeg synes kun, at det var de sidste ti minutter, at det gik lidt stille og roligt, fordi begge havde gavn af det. Jeg synes ikke, at det var sigende for kampen. De havde et par chancer, vi havde et par chancer. Begge hold ville op og score, siger Andreas Cornelius der her får et anerkenden­de klap af landstraen­eren.
Godkendt– Jeg synes kun, at det var de sidste ti minutter, at det gik lidt stille og roligt, fordi begge havde gavn af det. Jeg synes ikke, at det var sigende for kampen. De havde et par chancer, vi havde et par chancer. Begge hold ville op og score, siger Andreas Cornelius der her får et anerkenden­de klap af landstraen­eren.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark