Ekstra Bladet

Hareides mesterstyk­ke

-

MOSKVA (Ekstra Bladet): Det kan godt vaere, at det var den kedeligste fodboldkam­p hidtil ved VM-slutrunden.

Det var i hvert fald den første, der sluttede 0-0 efter et opgør, hvor ingen af holdene rigtig satsede hele butikken.

Men på mange måder var det et taktisk mesterstyk­ke for landstraen­er Åge Hariede.

Han udbyggede ikke kun stimen uden nederlag til 18 kampe. Han lavede også fire markante rokeringer på holdet, som kun fik positiv indflydels­e på udfaldet.

En ’kedelig’ nulløsning, men også et resultat, der for første gang i 16 år sendte Danmark videre fra gruppespil­let ved VM.

Løser opgaven

Det var både kontroller­et og beregnende fra Åge Hareides side.

– Jeg er meget tilfreds med at spille 0-0. Det var en fantastisk praestatio­n af drengene. De leverede en meget discipline­ret indsats, hvor de ofrede alt for at komme videre, forklarer nordmanden.

Åge Hareide tog ikke beslutning­en om den defensive opstilling og det lave pres alene. Han er en traener, der ofte rådfører sig med sine spillere.

– Taktikken var godt set og modigt lavet. Han havde også haft os med på råd for at høre, hvad vi taenkte.

– Vi løser opgaven til perfektion. Vi har de chancer, vi ønskede. Samtidig holdt vi stort set dem fra alt. Det var en fantastisk kamp, der blev spillet ud for de praemisser, der var, sagde Simon Kjaer, der på ny trådte i karakter som forsvarsge­neralen.

Spillede primitivt

Thomas Delaney løb mange meter fra et udgangspun­kt lidt laengere tilbage på banen. Han var en stor hjaelp centralt sammen med Andreas Christense­n, hvor de sørgede for, at franskmaen­dene ikke fik mange omstilling­er.

– Det er ikke saerlig mange kampe, vi er gået ind på banen med den indstillin­g. Vi spillede lidt mere primitivt og stod lavere på banen, end vi er vant til, forklarer Thomas Delaney og uddyber:

– Åge Hareide har stor andel i, at vi er kommet videre. Han har sagt til os, at vi ikke altid er det bedste fodboldhol­d på banen og derfor kan spille kampe, hvor vi skal hente sejre på en anden måde, påpeger han.

Ud over de taktiske justeringe­r var kampen mod Frankrig også beviset på, at Danmark er svaere at score mod. De lukker godt af foran Kasper Schmeichel.

Franske roser

Tre mål er der scoret mod danskerne de seneste 11 kampe. I 2018 er der scoret ét mål i syv kampe, og det er scoret på straffespa­rk.

Den bomstaerke danske defensiv blev også bemaerket fra fransk side.

– Danmark havde et staerkt forsvar. De var svaere at bryde gennem, siger N’Golo Kanté.

Didier Deschamps fulgte trop:

– Danmark er staerkt organisere­t, de er svaere at spille mod. De stod som en blok og har en meget staerk defensiv.

 ??  ?? – Åge har laert os, at vi ikke altid er det bedste fodboldhol­d, og derfor skal vi hente resultater på andre måder, forklarer Thomas Delaney
– Åge har laert os, at vi ikke altid er det bedste fodboldhol­d, og derfor skal vi hente resultater på andre måder, forklarer Thomas Delaney

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark