Ekstra Bladet

KONGEPRAES­TATION - nu skal håndbremse­n slippes!

-

sig op mod de TERMOMETER­ET SNEG

30 grader på vanvittigt smukke Luzhniki Stadium i Moskva – og Danmark kan også skrue en tand op for fodboldfeb­eren.

Der er nemlig serveret en laekker 1/8-finale til Danmark på søndag i Nizhny Novgorod mod Kroatien – og det bliver en kaempe mundfuld og den største test af dette landshold.

– udover en raekke KROATIEN HAR stjernespi­llere som Ivan Rakitic og Luka Modric – noget vanvittigt hurtigt rullende Balkan-blod.

De udstråler en vildskab, ondskab og attitude, der kan give mareridt – og få kyst selv de sejeste modstander­e. Kroaterne kan også kamme over i ren selvantaen­ding, men det er under alle omstaendig­heder et af de hold, der har vist sig bedst frem ved denne slutrunde.

Der er altså kun en ting at sige til Hareide og holdet, når de har festet af. Der skal steppes voldsomt op, hvis kvartfinal­en skal i hus.

bare hamre denne FOR LAD OS DA påstand fast på Kremls mure: Resultater­ne og dermed udbyttet af den indledende runde har vaeret LANGT bedre end spillet.

Det kan man have mange holdninger til, og allerede nu vaelter det ind med kommentare­r til det danske spil. Det skal man lytte til, for fodbold ses forskellig­t og danskerne savner helt tydeligt noget underholdn­ing i det danske spil – ligesom jeg bestemt også gør.

MEN: Slap nu lige af !

rimeligt at hylde en DET MÅ VAERE bedrift, som vi skal tilbage til 2002 for at matche, nemlig en 1/8-finale ved VM.

Vi er altså hold ved VM!

Det er fandengale­me i orden, drenge! Ren kongepraes­tation.

Til alle vrede landsholds-kritikere, der gik løs efter Frankrigs-kampen: Det er jo ikke en five-a-sideturner­ing i Sakskøbing, men et VM mod verdens bedste nationer.

Taenk lidt på den kamp på samme måde, som hvis jeres Superligah­old skulle bruge et enkelt point for ikke at rykke ned. Så ville de fleste acceptere sådan praestatio­n. blandt de 16 sidste

forventede hjaelp af JA, VI FIK DEN

Peru, der endnu engang rev hjertet ud for faedreland­et og høvlede Australien hjem til det store kontinent som bundprop i puljen. Gracias!

Det aendrer bare ikke på, at Danmark også gik et lille niveau op, skød brystet frem og spillede én uhyre velkompone­ret, discipline­ret og koncentrer­et indsats mod de franske verdensstj­erner.

Med god energi og uden overdreven respekt for de store navne. Totalt profession­elt – og en vaskeaegte mandfolkep­raestation.

Havde franskmaen­dene hevet håndbremse­n? En smule, måske, men det var også danskernes fortjenest­e. Med Peru oppe 2-0 kunne man selvfølgel­ig have ønsket at danskernes satsede noget mere på gruppesejr­en, men omvendt ville et nederlag som følge af satsningen have fjernet noget af selvtillid­en fra mandskabet.

trak Åge Hareide de SELVFØLGEL­IG små landes trick op af posen, nemlig en ultrastram defensiv, hvor de lange bolde fra Kasper Schmeichel var den foretrukne opspilsmet­ode.

Vi har på den kant hverken Sverige eller Island noget at høre ved denne slutrunde – og så må vi denne omgang leve med, at new football-nordic måske ikke scorer mange fodboldven­ner ude i verden.

Det fede opmuntrend­e ved kampen var, at Danmark på nogle få og velafstemt­e omstilling­er fik vist taender. Det pyntede.

rystet bagerposen ÅGE HAREIDE HAVDE en del – og gav plads til Mathias Zanka Jørgensen i midterfors­varet sammen med Simon Kjaer.

Det slap Huddersfie­ld-forsvarere­n fremragend­e fra. Han skulle taemme Olivier Giroud, og Chelsea-angriberen var usynlig i størstedel­en af kampen.

At han tog en for holdet og nedlagde Griezmann i et kontraløb, jamen det skal den tidligere FCK’er jo heller ikke høre noget for. Sådan er internatio­nal topfodbold. Ingen moralske skrupler der. Mathias Zankas startplads kom i stand, fordi Åge Hareide ville sørge for en staerk defensiv organiseri­ng, og derfor flyttede han Andreas Christense­n op på den defensive midtbane i stedte for Lasse Schöne.

Om ikke en taktisk genistreg, så dog forrygende effektfuld­t. Det var ikke mange mellemrums­pladser Atlético-stjernen Antoine Griezmann fandt – og det er kredit til Andreas Christense­n.

i startforma­tionen SIDSTE NYE MAND var Andreas Cornelius og klap herfra til ’Corner’ for en staerk praestatio­n i en svaer kamp.

Ofte alene vandt han størstedel­en af sine dueller og serverede en superaflev­ering til Christian Eriksen, der nu i tredje forsøg er videre fra den indledende ved en slutrunde. Det lykkedes hverken i 2010 eller 2012.

Nu står Eriksen så i spidsen for et 1/8-finalehold og dermed en paen plads i historiebø­gerne om dansk landsholds­fodbold, men der er forhåbentl­ig flere blanke sider, der skal fyldes. Om Christian Eriksen og det danske landshold i 2018-udgaven.

Stjernen kaemper stadig med at saetter størrelse 48-aftryk i turneringe­n, men igen mod Frankrig var det alligevel Eriksen, der var farligste mand. Med et godt løb på Cornelius’ aflevering i første halvleg og et strålende frispark i andet, så viste han igen, at han er vores bedste offensive våben.

slibes endnu DET MÅ DOG GERNE mere til i den 1/8-finale, der venter søndag. For vi forventer stadig mere fra Eriksens gyldne fødder – og når man står i en 1/8-finale, så skal man ikke fedte et resultat hjem.

Den skal have en på klaphatten – og Danmark på fodbold-verdenskor­tet.

Lad os da bare hamre denne påstand fast på Kremls mure: Resultater­ne og dermed udbyttet af den indledende runde har vaeret LANGT bedre end spillet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark