Ekstra Bladet

Ryger selvtillid­en, ryger jobbet Presset

ANALYSE: Romain Grosjean har lang snor hos Haas, men der er en graense, hvis han fortsaette­r med at underpraes­tere

-

LE CASTELLET (Ekstra Bladet): Haas-teamet higer efter en weekend, hvor begge kørere saetter VF18’eren lige efter de tre topteams og høster de ti point, som følger med en syvende- og ottendepla­ds. Uden videre dikkedarer – hverken til tidtagning eller løb.

Frankrigs Grand Prix bød på det naestbedst­e. En sjetteplad­s og en glimrende praestatio­n fra Kevin Magnussen, hvor løbet i nogle nøglesitua­tioner udviklede sig til hans fordel.

Desvaerre for Haas’ placering i konstruktø­r-VM og moralen i Romain Grosjeans side af garagen befinder franskmand­en sig stadig nede i et hul for at bruge teamchefen Günther Steiners egne ord.

Hvad gik galt for Romain? Alt!

Det var ikke hans skyld, at der opstod et problem med hybridsyst­emet i den nye Ferrari-motor, så den måtte udskiftes med den gamle til tidtagning og løb. Den er så slidt, at det snildt kan have kostet ham en tiendedel eller mere.

Overkører

Men han overkører for tit og smadrer for mange racere.

Og det er ikke kun den danske journalist, som taler; det er også de britiske og i saerdelesh­ed de franske. Haas-duoen havde så stor fordel om lørdagen, at de forholdsvi­s nemt kunne sikre fjerde startraekk­e.

Man kan og bør mistaenke Grosjean for at presse den et par procent for meget, da teamkammer­aten pludselig er lige så hurtig, og han partout vil vise sit vaerd. Teamet er blot tordnende ligeglade med, hvem der holder forrest – bare duoen starter lige efter topholdene.

Første omgang i løbet var noget rod. Sammenstød med både Esteban Ocon og Sebastian Vettel kostede både straf og ifølge Grosjean skade på bilens gulv.

Der er en graense

Hvor lang snor får Grosjean?

Medier og fans fyrer franskmand­en, laenge før Gene Haas og Günther Steiner gør det. Dertil er han for dygtig og har praesteret for meget for teamet. Men spørgsmåle­ne begynder at komme. Mellem linjerne sagde Steiner efter kval-brøleren, at selvfølgel­ig er der en graense. Begge kørere skal levere point hos Haas; ikke mindst når man har fjerdehurt­igste bil.

– Som racerkører er det en del af jobbet. Hvis de mister troen på dem selv, ved du, hvad der sker med deres karrierer!

Se på data

Bemaerknin­gen faldt på en spørgsmål om, hvorvidt Grosjean kunne komme ud af sin onde cirkel.

– Enhver sportsmand på dette niveau er i den position. En fodboldspi­ller skal levere. Tag Liverpools målmand (to drop i Champions League-finalen, red.); han har noget at arbejde med.

– Men nej, så slemt er det ikke. Og det er ikke en fair sammenlign­ing, men der kommer et punkt for alle, hvor man begynder at tvivle på sig selv. Jeg håber, det ikke når dertil. Jeg holder mig til faktum. Lad os se på data. Hvad skete der, og så kan vi tale igen, siger teamchefen.

Medier og fans fyrer franskmand­en, laenge før Gene Haas og Günther Steiner gør det

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Man kan og bør mistaenke Grosjean for at presse den et par procent for meget, da teamkammer­aten pludselig er lige så hurtig, og han partout vil vise sit vaerd.
FOTO: JAN SOMMER Man kan og bør mistaenke Grosjean for at presse den et par procent for meget, da teamkammer­aten pludselig er lige så hurtig, og han partout vil vise sit vaerd.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Romain Grosjean er kørt af banen i Bahrain. Alt er gået galt for franskmand­en i denne saeson.
FOTO: JAN SOMMER Romain Grosjean er kørt af banen i Bahrain. Alt er gået galt for franskmand­en i denne saeson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark