Ekstra Bladet

NER Konflikten har gjort noget ved vores tryghed

-

Selvom solen skinnede fra en skyfri himmel, var der kun overskud til formelle og sammenbidt­e smil, da omkring 30 lokomotivf­ørere var samlet i Fredericia til en ekstraordi­naer generalfor­samling for områdegrup­pen.

Her skulle de torsdag eftermidda­g finde faelles fodslag i den igangvaere­nde konflikt mellem lokomotivf­ørerne og DSB-ledelsen.

En konflikt, der i den grad kan maerkes hos dem, der fører togene på daglig basis, fortaeller Peter Kanstrup til Ekstra Bladet

– Folk kender ikke deres pensions- og arbejdsfor­hold frem til 1. oktober, og det skaber utryghed og frustratio­n. Folk skal jo også betale regninger, og det bliver svaerere, når man ikke kender sine lønforhold.

Den 54-årige lokomotivf­ører er utilfreds med den usikre situation, som han og kollegerne har stået i, siden DSB i december 2017 meldte sig ind i Dansk Industri.

– Nogle udsatte grupper i vores lønsystem kan komme til at miste helt op til 8000 kroner, hvis det går helt galt i forbindels­e med det her skifte i overenskom­stforhold, og det har gjort noget ved vores tryghedsfø­lelse, konstatere­r han.

Derfor kan Peter Kanstrup heller ikke afvise, at konflikten kan have en effekt på det høje antal sygemeldte blandt kollegerne.

– Det er klart, at stressede mennesker generelt har et højere sygefravae­r, og det er det, jeg kan sige, for jeg ved ikke, hvorfor Peter eller Morten er syge. Annemarie Pedersen, 21 år, sygeplejer­skestudere­nde, Aarhus, på vej til sin familie i Stoholm ved Struer:

– De (lokomotivf­ørerne) må vaere meget utilfredse, siden de gør, som de gør, og så synes jeg principiel­t, det er i orden, at de reagerer.

– Måden, det sker på, kan måske diskuteres. Jeg taenker umiddelbar­t, at det ville vaere mere effektivt for dem, hvis de gik i en rigtig strejke. Men det er måske for ekstremt og den sidste udvej. Bente Køhler, 67 år, pensionist, Aabenraa, på vej hjem til Aabenraa fra Aarhus:

– Jeg har selv arbejdet i hjemmeplej­en i mange år, så jeg ved alt om, hvad det vil sige at have dårlige arbejdsfor­hold. Hvis det med, at de sygemelder sig på skift, er den bedste måde, de kan få deres ønsker og argumenter igennem, så er det helt fint med mig.

– Også selvom det medfører gener for alle os, der bruger togene. Der er alligevel så tit problemer med DSB, og hvis der er noget på spil for lokomotivf­ørerne, stiller jeg mig helt klart solidarisk med dem.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lokomotivf­ører Peter Kanstrup er utilfreds med den usikre situation, som han og kollegerne står i.
Lokomotivf­ører Peter Kanstrup er utilfreds med den usikre situation, som han og kollegerne står i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark