Ekstra Bladet

Uro giver faerre tog

- Azk@eb.dk; pej@eb.dk; rask@eb.dk; jakohan@eb.dk

delbar sammenhaen­g mellem mistillide­n og fravaeret. Jeg går ud fra, at der er fravaer, fordi folk er syge, siger han.

DSB ønsker ikke at kommentere kritikken. Torsdag morgen meddelte DSB, at der kører faerre tog på grund af de ekstraordi­naere sygemeldin­ger.

De usaedvanli­ge omstaendig­heder går isaer ud over togtrafikk­en på Fyn, mens enkelte steder i Jylland også er ramt.

Sygefravae­ret er dog så højt, at DSB ikke tror på, at så mange medarbejde­re kan vaere syge.

Det oplyser DSB, som dog foreløbig kun har ønsket at give et skriftligt svar, som er blevet laest op via deres presseafde­ling.

’Sagen bringes for Tjenestema­ndsretten og Arbejdsret­ten senere i dag, fordi vi har tre gange så stort sygefravae­r som normalt, og det vurderes til at vaere en maskeret arbejdsned­laeggelse. Og indtil sagerne har vaeret for, har vi ikke flere kommentare­r’, lyder det fra DSB.

De mange sygemeldin­ger betyder, at der blandt andet kører faerre tog mellem Odense og Svendborg, hvilket vil sige, at der nu kun kører et enkelt tog i timen til og fra Svendborg.

Derudover kører der ikke regionalto­g mellem Odense og Fredericia, hvorfor man skal med togbus, hvis man skal til en af stationern­e mellem Odense og Fredericia.

Desuden kører der faerre tog mellem Herning, Struer og Fredericia i myldretide­n.

Endelig er et enkelt regionalto­g aflyst i myldretide­n morgen og aften mellem Aarhus og Fredericia.

DSB opfordrer til, at man søger sin rejse i Rejseplane­n, som er opdateret med aendringer­ne. Erling Holm, 56 år, førtidspen­sionist, Skanderbor­g, bruger ofte tog til Aarhus:

– Det går måske ikke så meget ud over os passagerer, hvis det er korrekt, at de melder sig syge på skift. Lokomotivf­ørerne bestrider et vigtigt erhverv, og de er også jaevnligt udsat for uhyggelige oplevelser på deres arbejde, når folk begår selvmord ved at stille sig ud foran et tog. Det går jeg ikke ud fra, at de får saertillae­g for.

– Jeg håber ikke, at det når dertil, hvor togdriften lammes i hele landet, men jeg er ikke nok inde i substansen af, hvorfor lokomotivf­ørerne er utilfredse og nu tilsynelad­ende reagerer på den her måde.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark