Ekstra Bladet

Bestak offentligt ansatte med vild luksus

-

Businesscl­ass, vild hotelluksu­s og Formel 1.

Der var tale om ekstravaga­nt luksus, da Claus Hougesen, tidligere koncernche­f i Atea, var med til at bestikke offentligt ansatte og begå underslaeb for knap en halv mio. kroner i danmarkshi­storiens største bestikkels­essag.

Klar dom

Så klar var dommen fra Retten i Glostrup, som onsdag dømte de syv tiltalte i den såkaldte Atea-sag, herunder Claus Hougesen, der fik ti måneders faengsel.

50.000 dkr. for fire enkeltvaer­elser i tre naetter... Men et fantastisk hotel og der hvor brunchen skal indtages fredag... og massagen er også

Domsudskri­ften fra Ateasagen afslører, at det langtfra kun er Lars Løkke Rasmussen, der er blevet forkaelet af den tidligere Atea-boss.

I planlaegni­ngen af en såkaldt ’inspiratio­nstur’ til Dubai i november 2014 deltog Claus Hougesen i turen, hvor delegation­en brugte penge fra en saerlig pulje hos Atea, der var sat til side fra Region Sjaellands betalinger til it-selskabet. Pengene blev brugt på at bo på dyre luksushote­ller, rejse på businesscl­ass samt på ekstravaga­nt vis at tage til Formel 1 i det arabiske rigmandspa­radis.

Kan nøjes med Formel 1

I en planlaegni­ngsmail i februar 2014 skriver den ene af de to regionsans­atte, der deltog i turen, til bl.a. Claus Hougesen og foreslår luksushote­llet Al Qasr Madinat Jumeirah: ’... hvor vi boede sidst... også 50.000 dkr. For fire enkeltvaer­elser i tre naetter... Men et fantastisk hotel og der hvor brunchen skal indtages fredag... og massagen er også.’

Senere skriver samme regionsans­atte og foreslår at se Formel 1.

’Hej Så vi kunne jo ’nøjes’ med Dubai/Abu Dhabi og tag Formel 1. Jeg er fuld af gode ideer, bare synd at de er så dyre...’, hvortil Claus Hougesen samme dag kl. 16.00 svarede: ’Det er da en kanon ide’.

Claus Hougesens dom lyder på ti måneders faengsel, da byretten finder det bevist, at formålet med at arrangere turene var at give en gave eller fordel til de ansatte i Region Sjaelland, hvortil Atea leverede it-løsninger.

Sagen er anket til landsrette­n.

 ?? FOTO: AP ?? De regions-ansatte ville gerne til Formel 1-løb i Abu Dhabi – og det var Claus Hougesen trods prisen med på.
FOTO: AP De regions-ansatte ville gerne til Formel 1-løb i Abu Dhabi – og det var Claus Hougesen trods prisen med på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark