Ekstra Bladet

Uønskede

- Fish@eb.dk trs@eb.dk

forening. Også selvom LTF ikke er en forening i klassisk forstand med årlige generalfor­samlinger og vedtaegter, siger rigsadvoka­t Jan Reckendorf­f på baggrund af Københavns Politis omfattende efterforsk­ning og gennemgang af knap 10.000 siders materiale og domme mod medlemmer af LTF.

Politiet og anklagemyn­digheden har til brug for sagen gennemgået efterforsk­ningsmater­iale fra 2013 og frem til i dag.

Rettens vej

Anklagemyn­digheden vil ved domstolene føre bevis for, at LTF er en forening, fordi banden består af en kreds af personer, som arbejder efter visse regler, der bestemmer medlemmern­es forhold til hinanden og omverdenen.

Ved domstolene vil anklagemyn­digheden også forsøge at føre bevis for, at foreningen har et ulovligt formål, blandt andet fordi foreningen­s medlemmer som et almindelig­t led i foreningen­s virksomhed overtraede­r eller har til hensigt at overtraede lovgivning­en.

– Det vil i sidste ende vaere domstolene­s konkrete afgørelse, om en forening skal opløses. Vi har ikke tidligere sager at sammenlign­e med, og på den måde er denne sag en prøvesag. Når vi rejser den, er det imidlertid, fordi vi mener, at der er grundlag for det, siger rigsadvoka­t Jan Reckendorf­f.

Der er ikke sat retssagen. dato for

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark