Ekstra Bladet

Vi banker Smukfest

- NICK STURM nick@eb.dk

Musikken spiller, fadbamsern­e smager, som de skal, og solen skinner fra en blå himmel.

Fynske Tinderbox er lige begyndt på sin fjerde festival, alligevel er den allerede nu landets naeststørs­te målt på billetsalg.

Det bedyrer Tinderbox’ arrangør, Brian Nielsen.

Dermed har Tinderbox ifølge arrangøren også overgået sin jyske konkurrent Smukfest, der sidste år oplyste, at samtlige 28.000 partoutbil­letter var blevet solgt på under 90 minutter.

Landets ubestridt største festival målt på det parameter er Roskilde Festival.

Tinderbox’ talsmand, John Fogde, glaeder sig over Tinderbox’ udvikling.

– Det er jo fantastisk. Det er ikke nogen hemmelighe­d, at vi kom lidt hårdt fra start, og der var en masse polemik af forskellig­e årsager.

– Men der bliver bliver taget rigtig godt imod os – specielt her i Odense, hvor mange af festivalga­esterne også kommer fra, siger han.

Alt imens Tinderbox nu kalder sig landets naeststørs­te festival, afviser John Fogde at fortaelle, hvor mange billetter Tinderbox har solgt i år.

– Det er det, der på godt dansk hedder en forretning­shemmeligh­ed.

Tinderbox er en tredages festival uden camping og overnatnin­g. Det er to forskellig­e størrelser

– Vi bestemmer selv, hvor mange partoutbil­letter og vip-billetter der saettes til salg, hvor mange journalist­er man inviterer og så videre, og der har man fra ledelsens side besluttet, at det er fortrolige informatio­ner, siger John Fogde.

Det eneste tal, Tinderbox vil ud med, er det diffuse 45.000 daglige festivalga­ester. Et tal, der daekker over ikke kun gaester, men også frivillige, crew, musikere og så videre.

Smukfest: Vi er størst

Som saedvanlig er der to sider af én sag, og Smukfests formand og talsmand, Poul Martin Bonde, holder staedigt fast i, at Smukfest er landets naeststørs­te festival.

– Jeg aner ikke, hvordan de har gjort deres tal op, men hvis man gør det op på omsaetning, hvor mange mennesker der er i alt, antallet af campister og så videre, så er Smukfest den naeststørs­te.

– Desuden kan du ikke sammenlign­e de to, for Tinderbox er en tredages festival uden camping og overnatnin­g. Det er to forskellig­e størrelser, mener Poul Martin Bonde.

Han oplyser, at Smukfest ud over de 28.000 udsolgte partoutbil­letter regner med at saelge 5-8000 endagsbill­etter hver dag, og således forventer han, at det samlede antal betalende festivalga­ester for hele festivalen når omkring 50.000 i år.

Med det in mente afviser den jyske festivalbo­ss også, at fynske Tinderbox udgør nogen trussel.

– Vi føler os ikke truet. Vi koncentrer­er os om at lave Smukfest og taenker ikke på de øvrige festivaler som konkurrent­er. Vi samarbejde­r med Tinderbox og mange andre festivaler i vores branchefor­ening Dansk Live, siger Poul Martin Bonde.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Der er fra begyndelse­n højt humør på Tinderbox, der ifølge DMI går en solrig weekend i møde.
FOTO: PER LANGE Der er fra begyndelse­n højt humør på Tinderbox, der ifølge DMI går en solrig weekend i møde.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark