Ekstra Bladet

En skamplet på festival

-

Gaesterne på heavy metal-festivalen i København kunne købe drikkevare­r fra en bar, der skulle forestille en nedbraendt kirke. Hvorfor skulle festivalen for resten hedde Copenhell? Det er en hån mod byens navn.

Var der ingen, der havde taenkt på, at kirkeafbra­endinger er en realitet for forfulgte kristne? Hvorfor lyttede man ikke til kritikken fra Danmission og Dansk Europamiss­ion, som er organisati­oner, der hjaelper forfulgte kristne i Mellemøste­n, hvor kirkeafbra­endinger finder sted i forbindels­e med forfølgels­e, og børn og voksne såres eller draebes.

Begge organisati­oner betragter idéen med en bar i en nedbraendt kirke som frastødend­e og usmagelig, og de mener, at arrangører­ne måske skulle have overvejet igen, hvilket signal de egentlig ønsker at sende, da det er problemati­sk, at man – vidende eller uvidende – ’stiller sig til rådighed for en satanisk dagsorden’.

Der er visse lighedspun­kter med den Roskilde Festival i sin tid, da ni unge blev klemt og trampet ihjel af en beruset menneskema­engde. Vil det nogensinde blive glemt, at festivalen fortsatte dagen efter, og efter at der var rejst et kors – af øldåser. Det var ikke blot frastødend­e og usmageligt – det var ondt.

Kamma Ankjaerø Ny Munkegade 80 Aarhus

 ?? FOTO: JESPER MORTENSEN/RITZAU SCANPIX ?? Kamma Ankjaerø finder det usmageligt, at der på årets Copenhell var en bar, som forestille­de en nedbraendt kirke. På en tidligere version af Copenhell valgte en festivalde­ltager at indtage sin øl liggende i en kiste.
FOTO: JESPER MORTENSEN/RITZAU SCANPIX Kamma Ankjaerø finder det usmageligt, at der på årets Copenhell var en bar, som forestille­de en nedbraendt kirke. På en tidligere version af Copenhell valgte en festivalde­ltager at indtage sin øl liggende i en kiste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark