Ekstra Bladet

SPØGELSESB­ILISTEN

-

’EN POLITISK spøgelsesb­ilist’ er Uffe Elbaek blevet kaldt de seneste dage, efter at han nu har lanceret sig selv som statsminis­terkandida­t.

HAN HAR i hvert fald i dén grad fået politikern­e i rød blok til at ryste i bukserne med sin vilde kørsel, stik mod alle advarselst­avler. Alene dét fortjener

up’. en ’thumbs

HVOR ER det pudsigt at se, hvordan hele Christians­borg-miljøet har travlt med at klaske løs i den lille, trinde fantast fra Aarhus, som om hans nyeste akrobatik naermest er blasfemisk. S mener gravalvorl­igt, at det er løgn, at rød blok ikke taenker

(S) går på tv nok på klimaet. Benny Engelbrech­t med kraenkelse­n fromt klistret ud over hele ansigtet. SF og Enhedslist­en har sådan set samme problem som Alternativ­et med at traenge igennem i rød blok, men de deltager bare lystigt i bøllebanke­ne. ANALYTIKER­E, der kan grundloven betydeligt bedre end Elbaek, udpensler, hvor uladsiggør­lig Alternati

masterplan om at ’traekke mandaterne ud af vets ligningen’, er. Men hans vaelgere er jo, viser erfaringen, ikke specielt optagede af, hvad der er realistisk.

ANDRE – og de er da totalt til grin at høre på – pointerer alvorsfuld­t, at Elbaek ikke har en chan

med sine fire pct. i ce for at blive statsminis­ter vaelgeropb­akning. Som om han har overvejet det et sekund? Han ville vaere mere skraemt ved tanken om dette scenario end Mette Frederikse­n! Alene arbejdsbyr­den ville få ham til at løbe skrigende vaek.

ELBAEK VIL miste vaelgere, advarer andre erfarne

man siiagttage­re. Nå – det gør han allerede, kan ge. Og det er måske en af grundene til hans dramatiske traek.

DET VIRKELIG sjove er alle formaninge­rne om, at Elbaek SKAL vaelge mellem Mette Frederikse­n og Lars Løkke.

Problemet er jo, som han så fint udstiller, at der

så dårligt er noget valg for ham? Begge partier har herretravl­t med at rette ind efter Dansk Folkeparti, at de stirrer hypnotiser­ede på Thulesen Dahl som en gråspurv på en slange. Han har valget mellem Tulle 1 og Tulle 2.

Et bluffnumme­r og en flok lallerøve

S – ikke mindst Henrik Sass Larsen – har i årevis hånet Alternativ­et som et bluffnumme­r og en flok lallerøve, der hellere vil sidde og diskutere end lave rigtig, smertefuld politik. Men i det lange løb er den slags udfald faktisk ikke noget, der opmuntrer et lille parti til at agere stemmekvae­g og parlamenta­risk grundlag for enhver pris.

SASS har ellers dårlige erfaringer med den taktik,

raskulle man mene. Op til valget i 2011 skulle de dikale ikke ’flytte et komma’ i Sass Larsens drejebog. Det gik stik modsat. Den radikale leder tørrede gulv med Sass Larsens masterplan. Dét format har Elbaek ikke. Men derfor kan man godt blive traet.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Uffe Elbaek har i hvert fald jaget en skraek i rød blok.
FOTO: JONAS OLUFSON Uffe Elbaek har i hvert fald jaget en skraek i rød blok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark