Ekstra Bladet

Hvad vil I huskes for?

-

ANAPA (Ekstra Bladet): Hvad skal Danmark huskes for, når Åge Hareides mandskab er slået ud af VM-slutrunden.

Skal det vaere den bundsolide defensiv eller det mest kedelige og mest defensive af de resterende 16 mandskaber ved VM-slutrunden?

Europamest­er Flemming Povlsen sagde på tv, at Danmark var det dårligste offensive hold af dem, der er i 1/8finalen.

Åge Hareides mandskab vil forhåbentl­igt huskes i historiebø­gerne for alt andet, end det bare lykkes at komme videre fra gruppespil­let.

Gode minder

For ser man historisk på Danmark ved VM, er det fjerde gang, landsholde­t er kommet videre fra gruppespil­let. I alle tre tidligere tilfaelde har der vaeret en positiv fortaellin­g, som fodbold-Danmark for altid vil huske.

1986-drengene vandt alle danskernes hjerter for deres smukke og offensive tilgang til spillet. Holdet i 1998 besejrede Nigeria i 1/8-finalen med 4-1, og siden leverede de et brag i 2-3-nederlaget til Brasilien i kvartfinal­en.

Endelig huskes 2002-holdet for at besejre de franske verdens- og europamest­rene fra Frankrig i gruppespil­let.

Det handler om at vinde

– Vi har nået et delmål. Ambitionen er, at vi skal videre herfra. Vi kan komme laengere med det her hold, siger Jon Dahl Tomasson, der mener holdet på flere fronter har sat et aftryk på VM-slutrunden.

– Det drejer sig i fodbold om at vinde. Jeg synes, vi har gjort det meget godt. Vi havde nok spillet champagnef­odbold, hvis vi var kommet på 2-0 mod Australien, men vi blev slået ud af det straffespa­rk.

– Vi ved, vi i situatione­r har lavet for mange fejl med bolden på modstander­nes banehalvde­l. Vi skal have faerre berøringer og spille hurtigere, forklarer assisteren­de landstraen­er Jon Dahl Tomasson og uddyber:

– Men se lige, hvad der er sket her ved VM. Argentina røg kun videre med nød og naeppe.

– Det Spanien og Portugal har leveret, har ikke vaeret prangende. Både Tyskland og Polen er sendt hjem. Det siger lidt om, hvor svaert det er blevet i topfodbold.

 ??  ?? – Vi havde nok spillet champagnef­odbold, hvis vi var kommet på 2-0 mod Australien, men vi blev slået ud af det straffespa­rk, siger Jon Dahl Tomasson.
– Vi havde nok spillet champagnef­odbold, hvis vi var kommet på 2-0 mod Australien, men vi blev slået ud af det straffespa­rk, siger Jon Dahl Tomasson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark