Ekstra Bladet

Kun detaljer mangler

- ØSTRIG Jonas Hüttel hut@eb.dk

SPIELBERG (Ekstra Bladet): Mens spekulatio­ner om isaer Daniel Ricciardo, Fernando Alonso og Kimi Räikkönens fremtid tager til i styrke, er situatione­n mere afslappet hos Haas F1 Team.

Ejer Gene Haas og teamchef Günther Steiner har besluttet ikke at udtale sig om kørersitua­tionen, før efter sommerpaus­en.

Men de indledende knaebøjnin­ger omkring naeste saeson er foretaget, og der skal ske ekstraordi­naere ting hen over sommeren, hvis Kevin Magnussen ikke er Haaskører i 2019.

Kun detaljer mangler, men som den 25-årige dansker pointerer kan detaljer vaere ’relative’.

– Så vidt jeg kan se, skal der ikke ret meget til, men lige praecis, hvornår det fuldstaend­igt er sort på hvidt, har jeg svaert ved at sige, siger han til Ekstra Bladet i Østrig.

– Jeg er glad hos Haas. Medmindre jeg får et tilbud fra et topteam, kan jeg ikke se, hvor det ville vaere bedre at vaere.

Og nej, der har ikke vaeret konkrete tilbud fra Ferrari, Red Bull eller Mercedes. McLarens topchef Zak Brown har heller haft ringet, og han er ellers travl i disse dage.

Senest skulle Kimi Räikkönens navn vaere tilføjet listen over mulige afløsere, hvis (eller når) Fernando Alonso får nok af McLarens fortsatte problemer.

– Jeg er ikke en ’free agent’ til naeste år; jeg har en kontrakt, så der er ikke det store at rafle om, fastslår danskeren.

Indirekte siger Kevin Magnussen dermed også, at det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt han kører for Haas F1 Team i 2019. Snarere om teamet udnytter sin option, eller de indgår en ny toårskontr­akt med dertilhøre­nde lønforhøje­lse.

Hvad teamchef Günther Steiner på nuvaerende tidspunkt ikke vil kommentere.

– Det er besluttet med Gene ikke at tale om kørere før efter sommerpaus­en. Derfor vil jeg ikke spekulere, siger han.

Detaljerne i Magnussens kontrakt bliver for første gang i F1-karrieren udarbejdet med udenlandsk bistand. Erfarne Martin Reiss er tilknyttet som rådgiver, ligesom han også er det for Romain Grosjean.

Reiss kender også Lars Seier Christense­n og var manden, som stod bag partnerska­bet mellem Lotus og Saxo Bank.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? – Jeg er glad hos Haas. Medmindre jeg får et tilbud fra et topteam, kan jeg ikke se, hvor det ville vaere bedre at vaere, siger Kevin Magnussen.
FOTO: JAN SOMMER – Jeg er glad hos Haas. Medmindre jeg får et tilbud fra et topteam, kan jeg ikke se, hvor det ville vaere bedre at vaere, siger Kevin Magnussen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark