Ekstra Bladet

FEJLAGTIGT RÅDGIVET

- FREJ BRAMMING JONAS HÜTTEL Fb@eb.dk hut@eb.dk

De sidste, slagkrafti­ge argumenter faldt i går i den betaendte retssag mellem Kevin Magnussen og hans tidligere manager Dorte Riis Madsen, som haevder, at hun er berettiget til 20 procent af racerkører­ens bruttoindt­aegter fra 1. september 2015.

Ved retsmødet fokuserede Kevin Magnussens advokat, Claus Barrett Christians­en, i høj grad på racerkører­ens tidligere advokat, Kristian Paaschburg, som ifølge forsvaret har leveret ’klart dårligt rådgivning’ til sin forhenvaer­ende klient i forbindels­e med, at han blev myndig, og en ny management-aftale skulle afløse den gamle.

Jeg synes ikke, det er sjovt at vaere i retten Kevin Magnussen

Bøde for dobbeltrol­le

– Det er, som om Kevin ikke eksisterer i dette forløb, og der er intet på skrift, der viser, at Paaschburg har rådgivet Kevin om noget som helst. Kristian Paaschburg har arbejdet på at fastholde Dortes Riis Madsens ret til 20 procent af Kevins bruttoindt­aegt, hvilket på ingen måde er i Kevins interesse, sagde Kevin Magnussens advokat og gjorde en stor indsats

for at miskredite­re advokaten.

Det gjorde han blandt andet ved at påpege, at Dorte Riis Madsen kendte Kristian Paaschburg privat, inden hun fik ham hyret som Kevin Magnussens advokat. Han naevnte desuden, at Kristian Paaschburg har fået en bøde på 10.000 kroner fra Advokatnae­vnet for dobbeltrep­raesentati­on af Dorte Riis Madsen og Kevin Magnussen. Racerkører­en udtalte under mandagens retsmøde, at han i lang tid ikke vidste, at Kristian Paaschburg var hans advokat.

– Jeg var af den opfattelse, at Kristian var Dortes advokat, forklarede han.

’Har knoklet for Kevin’

Kristian Paaschburg afviste alle anklager og forklarede under sin afhøring tirsdag, at kontrakten er således skruet sammen, at Formel 1køreren burde kunne hente en eventuel betaling til den

tidligere manager i det selskab, som ejes i faellesska­b med Bestseller-koncernen.

Under retssagen koncentrer­ede racerkører­ens advokat sig igen og igen om et dokument fra 2010, hvor Bestseller understreg­er, at de ’ikke kan acceptere’, at manageren modtager en del af indtaegter­ne. Idet alle indtaegter skal ind i det selskab, som har investeret hen ved 130 millioner kroner i racerkører­en, og først nu for alvor begynder at få penge retur.

Parterne slås om, hvad Dorte Riis Madsen så har ret til, da efter hun i 2015 fik sparket og sommeren 2016

Dorte Riis Madsen har knoklet for Kevin, siden han var 14 år

Eksmanager­ens advokat, Martin Dahl Pedersen ikke laengere modtog løn. Ifølge forsvaret ingenting.

Eksmanager­ens advokat, Martin Dahl Pedersen, fastholdt i sin procedure, at hun har ret til 20 procent af Kevin Magnussens bruttoindt­aegter. Han lagde vaegt på sin klients mangeårige og trofaste arbejdsind­sats.

– Hun har knoklet for Kevin, siden han var 14 år, for at nå deres faelles målsaetnin­g om at få ham i Formel 1, og da hun fik muligheden, gik hun med til ringere vilkår med Bestseller for at få aftalen i hus, lød det fra advokat Martin Dahl Pedersen, der også understreg­ede, at både Kevin og Jan Magnussen har erkendt, at Dorte Riis Madsen ikke har mislighold­t sin kontrakt. Dorte Riis Madsens advokat argumenter­ede desuden for, at hun ikke har udnyttet Kevin Magnussen, og han påpegede blandt andet, at hun ikke selv var repraesent­eret af en advokat, da aftalen med Bestseller blev indgået – i modsaetnin­g til Kevin Magnussen, der blev repraesent­eret af Kristian Paaschburg. Kevin Magnussen var ikke til stede, da der køres løb i Østrig denne weekend. Han ser frem til afklaring og konstatere­de, at racerløb er betydeligt mere underholde­nde end retsmøder ...

– Jeg synes ikke, det er sjovt at vaere i retten. Så jeg glaeder mig til, at jeg ikke skal koncentrer­e mig om det laengere, siger han til Ekstra Bladet.

Sagen forventes endeligt afgjort i løbet af juli.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN SOMMER FOTO: JAN SOMMER ?? Holder humøret højt Eksmanager Dorte Riis Madsen. Sådan så det ud, da Kevin Magnussen og kaeresten, Louise Gjørup, mødte op i retten i mandags.
FOTO: JAN SOMMER FOTO: JAN SOMMER Holder humøret højt Eksmanager Dorte Riis Madsen. Sådan så det ud, da Kevin Magnussen og kaeresten, Louise Gjørup, mødte op i retten i mandags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark