Ekstra Bladet

ASTANA HYRER UNG DANSKER

DANSKERHOL­D: Det kasakhiske danskerhol­d Astana udvider den danske stab med endnu et medlem, idet Jonas Gregaard Wilsly tiltraeder som laerling på holdet til august

- BRIAN ASKVIG JIMMI WILLEMOES JENSEN ask@eb.dk; jwj@eb.dk

Med fire danske ryttere, en dansk sportsdire­ktør og en dansk traener er det kasakhiske World Tour-mandskab Astana blevet danskerhol­det i feltet, og den position cementerer teamboss Aleksandr Vinokourov nu med ansaettels­e af endnu en dansk rytter.

Kontinenta­lrytteren Jonas Gregaard Wilsly traekker 1. august – et par dage efter sin 22-års fødselsdag – i Astana-trikoten som såkaldt stagiaire resten af året. Gør han det så godt som forventet, veksles laerlingek­ontrakten ved nytår til en profession­el kontrakt af mindst to års varighed.

Skiftet fra det danske kontinenta­lhold Riwal CeramicSpe­ed bekraeftes af Gregaards agent, italienere­n Moreno Nicoletti.

– Ja, det er korrekt. Han bliver stagiaire fra august og derpå profession­el, hvis alt går vel, skriver Nicoletti i en besked til Ekstra Bladet.

Astana-teammanage­r Dmitry Fofonov havde torsdag ingen kommentar, da Ekstra Bladet kontaktede ham, og Jonas Gregaard Wilsly har ikke besvaret opkald.

Jeg skal føle for det og have hjertet med. Det skal ikke bare vaere for at blive profession­el

Afsløret i Ekstra Bladet

Allerede i september afslørede Ekstra Bladet forbindels­en mellem den unge dansker og det maegtige World Tour-hold. Astana var efter sigende allerede da klar med en kontrakt, men Gregaard lod sig overtale af sin teamchef Michael Blaudzun og Nicoletti til at vente et år.

– Jeg skal føle for det og have hjertet med. Det skal ikke bare vaere for at blive profession­el. Jeg må taenke langsigtet, sagde den da 21årige rytter til Ekstra Bladet.

– Det ville vaere et fedt hold at køre for. Det er et af de største hold i feltet, og der er mange danskere på holdet, så det kunne vaere et godt sted at indlede sin profession­elle karriere.

Drømmen bliver altså nu til virkelighe­d, og i sidste halvår af 2018 kommer han altså til at køre sammen med de rutinerede Astana-danskere Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Magnus Cort og Jesper Hansen.

Dertil kommer sportsdire­ktør Lars Michaelsen og traener Rune Larsen. Jesper Hansen og Michael Valgren har kontraktud­løb i år, hvorfor antallet af danskere på holdet i 2019 er usikkert.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Karriereud­vikling
Jonas Gregaard Wilsly er klar til et af verdens allerbedst­e cykelhold.
FOTO: STINE TIDSVILDE Karriereud­vikling Jonas Gregaard Wilsly er klar til et af verdens allerbedst­e cykelhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark