Ekstra Bladet

Hattrick til temponørd: Nu gaelder det timerekord­en

-

For to år siden tog Martin Toft Madsen fusen på alle, da han blev dansk mester i enkeltstar­t.

Året efter var der knap så mange, der måbede, da han gentog bedriften – og i år var det naermest forventet.

Hattricket kom da heller ikke så meget bag på den 33årige BHS-Almeborg Bornholm-rytter, der på de 40 km i og omkring Nykøbing Falster slog U23-verdensmes­teren Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon) med 25 sekunder og sin klubkammer­at Rasmus Quaade med yderligere 22 sekunder.

– Det går meget godt. I dag var jeg mere favorit end første gang, jeg vandt. Og jeg kører også hurtigere, end jeg gjorde sidste år og forrige år, men de andre kører også staerkere, så det er ikke nemt. Men jeg prøver at holde mig på toppen, og det går jo stadig godt, sagde han grinende i mål på Torvet i Nykøbing.

Det går meget godt. I dag var jeg mere favorit end første gang, jeg vandt

Vil op i højderne

Han har dog ikke taenkt sig at hvile på laurbaerre­ne. For allerede søndag tager han på højdetraen­ing i Livigno.

Det skal forberede ham på et rekordfors­øg på timen 26. juli i Mexico City på banen, hvor Ole Ritter i 1968 satte sin verdensrek­ord i discipline­n.

Martin Toft Madsen satte sin danske rekord i januar, da han kørte 52,324 kilometer – men han mener selv, at han kan baske Bradley Wiggins’ verdensrek­ord på 54,526 kilometer. Selv om han skal forbedre sig mere end to kilometer.

– Det er en del. Men jeg synes, at det er meget realistisk. Jeg kørte i januar, og siden da har jeg bygget på formen, og jeg har optimeret på materielle­t. Og så er banen i Mexico hurtigere.

– Så ud fra de målinger, jeg har, så vil jeg sige, at det absolut er muligt, siger Martin Toft Madsen.

jwj og ask

 ?? FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX ?? Martin Toft Madsen her efter de første par kilometer af ruten ved Nykøbing Falster.
FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX Martin Toft Madsen her efter de første par kilometer af ruten ved Nykøbing Falster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark