Ekstra Bladet

KAOS I LØKKES FOND

PENGENE FOSSER UD EFTER BESTIKKELS­ESSAG

- JAMES KRISTOFFER MILES JANUS ØSTERGAARD JONAS SAHL jkm@eb.dk; jao@eb.dk; sahl@eb.dk

Den historiske bestikkels­esdom i Atea-sagen har skabt kaos om donationer til LøkkeFonde­n, der er stiftet af statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V).

I første omgang valgte LøkkeFonde­n i går at returnere en donation på 34.590 kroner, som blev overrakt personligt til Lars Løkke Rasmussen i 2015 af den tidligere Atea-boss Claus Hougesen, som er blevet dømt til ti måneders faengsel i danmarkshi­storiens største bestikkels­essag.

Beslutning­en fra LøkkeFonde­n blev taget på baggrund af en udtalelse, som Løkke Rasmussen tidligere har givet til Ekstra Bladet.

Her forklarede Løkke, at ’LøkkeFonde­n ikke kan acceptere at få penge fra firmaer, der har gjort noget ulovligt. Så hvis der er noget i den sag (Atea-sagen, red.), så bliver pengene returneret.’

Dermed skulle pengene fra den dømte Claus Hougesen sendes retur, lod LøkkeFonde­ns direktør, Frederik Meyer, forstå i går eftermidda­g.

Jeg tog fejl

Dog gik direktøren videre og slog fast, at LøkkeFonde­n ’ikke har modtaget donationer fra Atea, som i går (onsdag, red.) blev idømt en bøde på ti mio kr.’

Dette er imidlertid direkte i strid med sandheden.

Ekstra Bladet har nemlig tidligere beskrevet, hvordan Atea ad to omgange i 2014 donerede i alt 50.000 kroner til LøkkeFonde­n.

Efter at spurgt til disse oplysninge­r hos LøkkeFonde­n, måtte den så igen tage affaere.

’Beklager. Det er mig der tog fejl. LøkkeFonde­n har modtaget kr. 50.000 fra Atea i 2014. Ligeledes har vi også rettet henvendels­e til Atea i dag for at returnere donationen på 50.000 kr.’, lød det i en opfølgende mail fra Frederik Meyer til Ekstra Bladet.

Dermed nåede LøkkeFonde­n i løbet af torsdagen at betale ca. 85.000 kroner tilbage som følge af dommen i Ateasagen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen til donationer­ne til LøkkeFonde­n. Men uden held.

Er blevet dømt til ti måneders faengsel i danmarkshi­storiens største bestikkels­essag

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Pengene returClaus Hougesen (tv.), da han i januar 2015 overrakte en check til davaerende formand og stifter af LøkkeFonde­n, Lars Løkke Rasmussen (V), på 34.590 kroner.
PRIVATFOTO Pengene returClaus Hougesen (tv.), da han i januar 2015 overrakte en check til davaerende formand og stifter af LøkkeFonde­n, Lars Løkke Rasmussen (V), på 34.590 kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark