Ekstra Bladet

STJERNE KRIGEN

LUKA MODRIC har vundet det meste, men Christian Eriksen er den bedste, vurderer Jon Dahl før VMgyseren

-

Han er en holdspille­r, der bruger enormt meget energi Jon Dahl

ANAPA (Ekstra Bladet): Det var et stort fodaftryk sat af en lille mand, som Christian Eriksen var udset til at udfylde, da han i 2013 skiftede en relativt tryg tilvaerels­e hos Ajax i Amsterdam ud med Tottenham og den store scene i Premier League.

Året forinden var Luka Modric, der måske havde vaeret den bedste midtbanesp­iller London-klubben havde rådet over siden navnkundig­e koryfaeer som Glenn Hoddle og Osvaldo Ardiles tilbage i 1980’erne, nemlig rykket til Real Madrid, og det var håbet, at den talentfuld­e dansker ligesom den kroatiske forgaenger kunne vokse ind i rollen som verdensstj­erne.

Overstråle­de Kroaten

Derfor var symbolikke­n også til at få øje på, da Eriksen 1. november sidste år satte det sidste søm i den spanske kiste, da han rystede selvsamme Modric af sig, inden han sikrede Spurs sejren over de spanske giganter i CL-gruppespil­skampen på Wembley.

I begge opgør, der endte 1-1 i Madrid og 3-1 til Tottenham i London, overstråle­de Christian Eriksen sin forgaenger som midtpunkt på den engelske klubs midtbane. Og hvis nogen havde tvivlet på, om danskeren kunne levere på højeste niveau, blev tvivlen gjort til skamme i de kampe.

Siden røg Tottenham og Eriksen ud i ottendelsf­inalen, mens Luka Modric hentede sin fjerde CL-triumf og understreg­ede, at det stadig er ham, der sidder på tronen, mens Eriksen må nøjes med at vaere bejler.

På søndag tørner de to midtbane-genier så sammen igen, når der står en VMkvartfin­ale på spil i Nizhny Novgorod, og selvom Real Madrid-stjernen har en trofaesaml­ing, Christian Eriksen kun kan drømme om, vil Åge Hareides assistent, Jon Dahl Tomasson ikke bytte.

– Dem kunne man godt saette lidt op mod hinanden, griner den gamle måltyv, men slår fast, at han ikke er i tvivl om, hvem han foretraekk­er på søndag.

– Så vil jeg sgu hellere have Christian. Fordi han i mine øjne er bedre. Han er mere kampafgøre­nde i form af mål, assister og andenassis­ter. Han er en holdspille­r, der bruger enormt meget energi og løber meget, forklarer Jon Dahl sit valg, som han blandt andet begrunder med Christian Eriksens vilje til at arbejde for holdet.

– Han ligger godt i gruppen, og han er en kaempe stjerne. Jeg kender ikke Modric personligt, så jeg kan ik-

ke udtale mig i forhold til det. Men Eriksen taenker altid på sit hold, forklarer den assisteren­de landstraen­er, der er helt på det rene med, at ikke alle vil vaere enige i den bedømmelse.

– Der er mange, der vil vaere uenige, for Modric har vundet Champions League tre gange og er en superdygti­g spiller. Men se på alderen, siger han og peger på, at kroaten er 32 år gammel, seks år aeldre end sit danske modstykke.

Sisto imponeret

– Så ville jeg hellere investere mine penge i Christian Eriksen, hvis du skal have pengene hjem igen, siger han.

Men nu skal der jo ikke hentes transfersk­illinger på nogen af stjernerne på søndag, og Pione Sisto, der har studeret Luka Modric på naermeste hold i den spanske liga, laegger ikke skjul på, at han er imponeret over Real Madrid-styrmanden.

– Han er god. Han er fandeme god, lyder den aerlige vurdering.

– Han er mere aggressiv i sin spillestil end Rakitic. Han er mere dikterende.

Og så slår han fantastisk­e pasninger og er en dygtig dribler, konstatere­r Sisto med tydelig respekt i stemmen.

Der er da heller ikke grund til andet, men både han, Jon Dahl Tomasson og hele fodbolddan­mark kan tanke selvtillid i, at det var Christian Eriksen, der vandt duellen de eneste gange, de to har stået overfor hinanden i betydende kampe.

Og hvorfor ikke igen på søndag?

Han er god. Han er fandeme god Pione Sisto

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Christian Eriksen har vaeret impliceret i begge danske mål ved VM. Han har scoret og lagt op.
FOTO: LARS POULSEN Christian Eriksen har vaeret impliceret i begge danske mål ved VM. Han har scoret og lagt op.
 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? En La Liga-titel, en spansk pokaltitel, fire CL-titler og tre klubverden­smesterska­ber har Luka Modric på cv’et.
FOTO: AP En La Liga-titel, en spansk pokaltitel, fire CL-titler og tre klubverden­smesterska­ber har Luka Modric på cv’et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark