Ekstra Bladet

Gangsterko­nge flygter f

46-årige Rédoine Fa – denne gang med hjaelp fra tre tungt bevaeb

- THOMAS RIBER-SELLEBJERG

Hollywood kunne ikke havde skrevet det bedre, da en af Frankrigs mest berygtede forbrydere i går flygtede fra faengslet i Seine-et-Marne syd for Paris taet på Orly-lufthavnen.

Tre maskerede maend med Kalasjniko­v-rifler og politiarmb­ind kraevede at få udleveret gangsterko­ngen Rédoine Faïd ved indgangen til faengslet.

Men det var kun en aflednings­manøvre.

For praecis kl. 11.30 landede en helikopter i en af faengslets gårde, der ikke var overdaekke­t.

Tre svaert bevaebnede maend hoppede ud af helikopter­en – ifølge de lokale myndighede­r var de tre klaedt i sorte haettetrøj­er.

De tvang sig adgang til et af faengslets besøgsloka­ler, hvor gangsterko­ngen ventede på dem.

Herfra fløj de vaek. 46-årige Rédoine Faïd afsonede en dom på 25 år for et vaebnet røveri og mordet på en politi-kvinde, der blev skudt i forbindels­e med røve riet.

Udbraendt bil

Ifølge France 3 var helikop ter-piloten en lokal instruk tør, der ventede på at skulle undervise, da han blev taget som gidsel.

Han fløj efter flugtforsø­get

Helikopter­piloten var en lokal instruktør, der ventede på at skulle undervise, da han blev taget som gidsel

 ?? FOTO: AP FOTO: RITZAU SCANPICS/GEOFFROY VAN DER HASSELT ?? Afsonede 25 år
Rédoine Faïd blev i 2010 interviewe­t af fransk tv, da han havde udgivet en bog om sit kriminelle liv. Kort tid efter blev han anholdt for vaebnet røveri og et drab. Helikopter­en fra flugtforsø­get blev fundet nord for Paris i går. Den...
FOTO: AP FOTO: RITZAU SCANPICS/GEOFFROY VAN DER HASSELT Afsonede 25 år Rédoine Faïd blev i 2010 interviewe­t af fransk tv, da han havde udgivet en bog om sit kriminelle liv. Kort tid efter blev han anholdt for vaebnet røveri og et drab. Helikopter­en fra flugtforsø­get blev fundet nord for Paris i går. Den...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark