Ekstra Bladet

Polak i skattely

-

Det ’danske’ tennis-es Caroline Wozniacki er ganske pinlig og kører et trist dobbeltspi­l, når hun slår på at repraesent­ere det danske flag. Hendes foraeldre, herunder faderen, der traener hende, er polakker. De taler pinligt dårligt dansk efter mange år i Danmark. Broderen er tenniskomm­entator, hvor han indimellem ovenikøbet kommentere­r søster Caroline Wozniacki. Hun er vokset op i Danmark med sin polske familie. Hun er blevet støttet af det såkaldte danske velfaerdss­amfund. Danske traenere og statslig sportsstøt­te fik det åbenlyse tennistale­nt frem til verdens succes. Takken er, at hun i dag bor i skattelyet Monaco, hvor hendes tennis-millioner gemmes for det danske skattevaes­en og det Danmark, som gav hende muligheder­ne for succes på verdenssce­nen. Wozniacki og andre danske sportsstje­rner, der kynisk går i skattely, burde skamme sig. Danske sports-organisati­oner burde kraeve, at de ikke spillede under dansk flag. Det er en flovmand. Henrik Skov

Th. Dahlsvej 5

Esbjerg Igen igen oplever vi, at nogle idioter åbenbart er drøn-misundelig­e over de glade studenter, der har laest i tre år og nu kan saette en hue på hovedet, fordi de selv gad at gøre noget ved deres fremtidige liv og virke.

Men så skal de opleve, at deres tur rundt til studiekamm­eraternes foraeldre bliver mødt med aeg- og stenkastni­ng af nogle, der mener, at der skal sjov i gaden for at få tiden til at gå, fordi hverken de selv eller deres foraeldre har nogen som helst interesse i, at deres afkom også kunne vaere med på den festlige tur, som vi andre glaedeligt står og vinker til, selvom vi slet ikke kender dem.

Den fornøjelse­stur ville politiet så følge op på med et opslag om, at ’stop jer selv’ til ballademag­erne, som jeg ikke var ret laenge om at finde ud af var af anden herkomst end dansk. Der er en årsag til det miserable forsøg på at daempe de glade studenter. Her mener jeg, at politiet skulle sende opråbet til deres foraeldren­e, for jeg taenker, der må vaere nogle med samme hudfarve som dem selv, der er med på turen.

Det er ren misundelse for at vise foragt over dem, der vitterlig vil vaere som andre unge med et klogt hovedet, der brugte tiden på skolen og ikke på gaden. I er nogle sølle sjaele, der slet ikke har fortjent at bo her, når i ikke selv gider lave andet end at opsøge balladen for balladen skyld, som kun kan beskaeftig­e jer i nogle minutter.

Hvis I tror, det giver point i karakterbo­gen, så er det på minustabel­len.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

 ?? FOTO: AP ?? Henrik Skov synes ikke, Wozniacki kan repraesent­ere Danmark, når hun bor i skattely.
FOTO: AP Henrik Skov synes ikke, Wozniacki kan repraesent­ere Danmark, når hun bor i skattely.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark