Ekstra Bladet

Skandaløs timing

-

godt i gang med at hylde stjernesku­ddet MENS FRANKRIG VAR Kylian Mbappé for at have sendt Frankrig i VM’s kvartfinal­e, detonerede avisen Le Monde en Tour-bombe i atomstørre­lse.

Chris Froome er uønsket i årets udgave af verdens største cykelbegiv­enhed. Vaersgo – et kaempe spark i røven til den firedobbel­te vinder af løbet.

man lige tage det forbehold, at SELVFØLGEL­IG SKAL

ASO – arrangøren og ejeren af Tour de France og andre cykelløb – hverken har bekraeftet eller kommentere­t Le Mondes oplysninge­r, men altså heller ikke gjort det modsatte, og historien virker solid.

Grund: ASO kan ifølge sit eget reglement afvise hold eller enkeltrytt­ere, hvis de skader ASO’s omdømme. Altså en lov og nogle paragraffe­r alene opfundet af den private organisati­on ASO – og helt uden for Den Internatio­nale Cykelunion­s (UCI) raekkevidd­e.

at sige, at hvorfor ind i gearskifte­ren TIL DET ER BARE skulle vi hen til en lille uge før Tour-start, før ASO fandt det betimeligt at meddele så drastisk en beslutning? Det er helt absurd og skandaløst.

Det er hverken for at forsvare Froome eller Team Sky, men det er useriøst at komme med den melding kort før løbets start.

Ventede de på Team Skys officielle holdudtage­lse? Måske, men den forklaring er også latterlig. Selvfølgel­ig ville det engelske storhold melde den forsvarend­e mester til. Det er ekstremt dårlig timing.

Ventede de på Team Skys officielle holdudtage­lse? Måske, men den forklaring er også latterlig

brugt den paragraf, blandt andet til at ASO HAR FØR udelukke hele Astana-holdet i 2008, mens Tom Boonen i 2009 også blev forsøgt udelukket. Det aendrede en fransk appel-domstol – og det samme cirkus kan naturligvi­s opstå denne gang.

For naturligvi­s vil Team Sky gå hele vejen for at få aendret den beslutning. Til sportsdoms­tolen CAS i Lausanne om nødvendigt i håb om hastebehan­dling.

side af en komplicere­t sag. Den anden DET ER DEN ENE er selvfølgel­ig dopingsage­n, som egentlig ikke er registrere­t som doping, men en såkaldt ’adverse analytical finding’ – en prøve med et for atleten ugunstigt resultat. Ligegyldig­t!

ASO mener, at Froome har fiflet med reglerne, og på den baggrund kan man sagtens følge en stram linje i dopingkurs­en, selvom timingen er sølle. Sagen åbner for alle mulige spekulatio­ner, når nu det ikke er en klokkeklar dopingsag.

i det hele taget undre sig over, at UCI MAN KAN SÅ overhovede­t tillader, at en rytter, der har afleveret en mistaenkel­ig dopingprøv­e, må køre, før spørgsmåle­t er afklaret?

En anden ting er selvfølgel­ig, hvorfor man tillader enhver at bruge astma-medicin? Man skal ikke dokumenter­e, at man har astma, og det gaelder bare om at holde sig under graensevae­rdien, hvilket Froome altså ikke formåede.

raske atleter, der bruger astma-medicin, DER ER ADSKILLIGE men med de problemer, også det praeparat giver, så burde det måske stå fast på dopinglist­en, så der ikke er disse tvivlstilf­aelde.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark