Ekstra Bladet

KRAEVER DANSKER IDØMT 25 ÅRS FAENGSEL

FOR RETTEN I SPANIEN: 74-årig mand tiltales for drab på sin fraseparer­ede hustru

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Knap halvandet år efter, at spansk politi fandt en 70-årig dansk kvinde liggende livløs i en blodpøl for enden af en trappe i hendes raekkehus, har anklagemyn­digheden nu udfaerdige­t et anklageskr­ift, hvor kvindens fraseparer­ede 74-årige mand tiltales for drab.

Ville score pensionen

Anklagemyn­digheden i Málaga mener, at det er en skaerpende omstaendig­hed, at den 74-årige angiveligt draebte sin fraseparer­ede hustru, fordi han dermed havde i udsigt at overtage hendes pension på 3000 euro om måneden (cirka 22.500 kroner). Det ville han ved hendes død vaere berettiget til, fordi de to, som begge er danske statsborge­re, ikke har nogen børn.

Det skriver det danske netmedie Spanienida­g.es, der har sin redaktion i Fuengirola vest for Málaga på den spanske solkyst.

11. februar 2016 omkring klokken 19 lukkede den 74årige mand sig selv ind i sin fraseparer­ede hustrus raekkehus på Calle Mijas i centrum af feriebyen Fuengirola. Ifølge politiet havde manden nøgler til huset, fordi de to stadig var gode venner, selv om de havde vaeret separeret i cirka 20 år.

I Spanien er det en skaerpende omstaendig­hed, når drab begås i aegteskabe­t

På husets førstesal slog manden den 70-årige kvinde med en skarp genstand, som ikke er blevet fundet af spansk politi. Det hårde slag mod kvindens hoved forårsaged­e et hjernetrau­me og flere blødninger i hjernen, som førte til hjertestop.

Efter slaget kastede manden den 70-årige kvinde ned ad trappen. Det skete ifølge spansk politi, fordi han ville camouflere drabet som en selvforsky­ldt ulykke. Herefter forlod manden huset, og kvinden blev først fundet et døgn senere død og med hovedlaesi­oner som følge af vold.

I den spanske lovgivning er det også en skaerpende omstaendig­hed, når drab begås mellem slaegtning­e eller i aegteskabe­r. Anklagemyn­digheden kraever danskere idømt helt op til 25 års faengsel.

Kvindens død blev først beskrevet som et uheld, men politiet blev mistaenkso­mme, da de fandt noget på gerningsst­edet, der kunne tyde på, at der var tale om et drab.

Holdt sig for sig selv

Kilder i nabolaget omkring den døde danskers bopael fortalte i februar 2016 til både den store lokale avis Sur og til Spanienida­g.es, at kvinden holdt sig for sig selv, og at hun drak en del.

Det er ikke oplyst, hvordan den 74-årige forholder sig til anklagerne. Ej heller har det vaeret muligt at få informatio­ner om, hvor laenge manden og den draebte kvinde har boet i Spanien, eller hvor de oprindelig­t er fra i Danmark.

 ?? FOTO: AP ?? Døden i feriebyen
Det var i dette raekkehus på Calle Mijas i bydelen Pueblo López i den populaere ferieby Fuengirola, at den 70-årige danske kvinde ifølge spansk politi blev draebt af sin danske eksmand.
FOTO: AP Døden i feriebyen Det var i dette raekkehus på Calle Mijas i bydelen Pueblo López i den populaere ferieby Fuengirola, at den 70-årige danske kvinde ifølge spansk politi blev draebt af sin danske eksmand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark