Ekstra Bladet

Spritbilis­ter jages i sommerferi­en

-

Som altid er det en meget dårlig idé at tage bilen, hvis du har drukket. Det gaelder alle årets 365 dage, og i juli har politiet ekstra fokus på påvirkede bilister.

Det oplyser Rigspoliti­et en pressemedd­elelse.

I en hel måned vil der vaere landsdaekk­ende spiritusko­ntroller i trafikken, og der vil vaere et saerligt fokus på de områder, hvor der er lagt op til fest og ballade.

'Politiets kontroller vil variere fra politikred­s til politikred­s i alt afhaengig af de forskellig­e arrangemen­ter, herunder koncerter, byfester, MC-traef, som afholdes i politikred­sene i juli måned. Politiet vil også udføre kontroller på søndage, hvor man stadig kan vaere påvirket efter indtagelse af spiritus efter festen aftenen forinden', skriver politiet i pressemedd­elelsen.

Lad bilen stå

– Vi skal alle sammen hjaelpe hinanden med at forhindre spirituskø­rsel, men det kan måske føles svaert at overtale en anden til at lade bilen stå. Isaer hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket, siger politiassi­stent i Rigspoliti­ets Nationale Faerdselsc­enter Christian Berthelsen.

Fra 2013 til 2017 er 192 mennesker kommet alvorligt til skade eller blevet draebt alene i juni og juli. Politiet startede deres målrettede indsats i går. Den muslimske friskole Lykkeskole­n i Gellerup ved Aarhus mister sit tilskud og skal betale 9,8 millioner kroner tilbage til staten.

Sådan lyder den endelige afgørelse fra Styrelsen for Undervisni­ng og Kvalitet ifølge dagbladet B.T.

Baggrunden for styrelsens beslutning er, at skolen ifølge styrelsen ikke overholder flere af friskolelo­vens regler.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Adskillige danskere kan se frem til at få en snak med politiet i løbet af juli.
FOTO: JENS DRESLING Adskillige danskere kan se frem til at få en snak med politiet i løbet af juli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark