Ekstra Bladet

Kraever straffen fordoblet efter vandscoote­r-drab

Vanvids-sejlads i Københavns Havn var ikke et øjebliks dumhed, siger anklager i landsrette­n

-

Der var ikke tale om et øjebliks uopmaerkso­mhed, men derimod en raekke hasardered­e handlinger, da to unge amerikansk­e kvinder i maj sidste år blev draebt i en ulykke med vandscoote­r i Københavns Havn.

Det var synspunkte­t, da seniorankl­ager Rikke Jensen i går procedered­e i ankesagen mod den 25-årige fører af den draebende vandscoote­r.

I Københavns Byret lød straffen på to års ubetinget faengsel. I Østre Landsret er kravet mindst det dobbelte. Altså faengsel i fire år – ubetinget.

– Der er ikke tale om et øjebliks dumhed. Nej. Der er tale om, at tiltalte helt bevidst og med åbne øjne sejler helt vanvittigt, siger Rikke Jensen.

Blandt andet henviser hun til minutterne, der gik forud for påsejlinge­n af en lille udlejnings­båd med syv amerikansk­e kvinder, hvoraf to af dem døde.

Skabte utryghed

Her skal den 25-årige og en gruppe kammerater på vandscoote­re have skabt stor utryghed i havnen.

Blandt andet sejlede den tiltalte ifølge anklagen på et tidspunkt hen mod en speedbåd.

Først i sidste sekund undveg han.

– Tiltalte laver sving, som kaster store maengder vand op i speedbåden, siger seniorankl­ager Rikke Jensen.

Hertil kommer, at den helt uerfarne vandscoote­r-fører tilsynelad­ende godt vidste, at det kunne gå galt.

I retten har han således fortalt, at han ved ankomsten til havnen naer havde ramt en bropille ved Langebro, ligesom vidner på stedet gjorde gruppen opmaerksom på, at vandscoote­re i havnen slet ikke er lovlige.

Ikke desto mindre fortsatte maendene deres vanvidssej­lads, og på et tidspunkt mistede den tiltalte herredømme­t over sin maskine.

Fanget i båden

– Han sejler alt for hurtigt og alt for taet på den her lille båd, som ikke kan undvige. De kan ikke løbe vaek. De er fanget i båden, siger seniorankl­ager Rikke Jensen om kollisione­n med de syv amerikansk­e kvinder.

Den tiltalte, der på gerningsti­dspunktet var ved at uddanne sig til stilladsar­bejder, er tidligere straffet for blandt andet grov vold og røveri. Bag sig har han også domme for narkokørse­l og for at køre over for rødt.

Kravet om fire års faengsel daekker over syv måneders faengsel, som den tiltalte ikke havde afsonet.

Dommen i sagen ventes eftermidda­g. i Ritzau

 ?? FOTO: IVAN BOLL/RITZAU SCANPIX ?? To unge amerikansk­e kvinder blev draebt i en ulykke med vandscoote­r i Københavns Havn. I dag afsiger Østre Landsret dom i ankesagen.
FOTO: IVAN BOLL/RITZAU SCANPIX To unge amerikansk­e kvinder blev draebt i en ulykke med vandscoote­r i Københavns Havn. I dag afsiger Østre Landsret dom i ankesagen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark