Ekstra Bladet

SORT DAG FOR FERIETRAFI­KKEN

Det var nødvendigt at standse både togdriften og trafikken i vestlig retning over Storebaelt, mens lastbilbra­nd blev slukket

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

En brand i en lastbil førte i går eftermidda­g til kaos ved betalingsa­nlaegget ved Storebaelt­sbroen, hvor bilister i flere timer ikke kunne komme over.

Kilometerl­ange køer opstod hurtigt, og de var hen under aften endnu ikke helt afviklet.

Også togdriften blev ramt, da det var nødvendigt at slukke for strømmen i kørelednin­gerne, mens brandfolke­ne arbejdede på uheldssted­et.

Strøm i kørelednin­gerne

Det var klokken 13.30, at branden opstod. En 22-årig chauffør fra firmaet DK-Miljø var på vej mod Fyn, da han opdagede, at noget var galt med lastbilen, fortaeller Steen Nyland, vagtchef ved Fyns Politi.

– Han holder så ind til siden og konstatere­r, at der er ild bag i lastbilen, siger Steen Nyland.

På grund af røgfanen og brandvaese­nets arbejde valgte politiet at spaerre retning.

– Og så er det ikke sjov at vaere den, der holder brandslang­en, hvis der er strøm i kørelednin­gerne på jernbanen over broen. Derfor besluttede vi også at få lukket for strømmen, forklarer vagtchefen videre. derfor broen i hurtigt vestlig

Der opstod flere farlige situatione­r, fordi folk bremsede ned ved uheldssted­et, mens andre valgte at optage med deres mobiltelef­oner

Det betød også kaos hos DSB med flere meget forsinkede intercityt­og.

Branden i lastbilen var slukket ved 15-tiden. Så åbnede DSB for togtrafikk­en igen. Bilister ved betalingsa­nlaegget kom til at vente noget laengere.

10 bilister noteret

Lastbilen kom i til at holde som lavbroen, før flere timer et vrag på den blev fjernet. Det blev prioritere­t at få afviklet den vaerste trafik, inden man sendte en blokvogn ud på broen for at hente lastbilen ved 19-tiden.

Steen Nyland oplyser, at politiet valgte at notere 10 bilister, som havde travlt med at optage lastbilbra­nden fra deres mobiltelef­oner, mens de kørte forbi.

– Der opstod flere farlige situatione­r, fordi folk bremsede ned ved uheldssted­et, mens andre valgte at optage med deres mobiltelef­oner.

De 10 kan forvente at få en henvendels­e fra politiet inden for de naeste par dage, siger vagtchefen.

 ?? FOTO: MATHIAS ØGENDAL/RITZAU SCANPIX ?? Det var noget af et syn, der mødte de mange bilister på Storebaelt­sbroen.
FOTO: MATHIAS ØGENDAL/RITZAU SCANPIX Det var noget af et syn, der mødte de mange bilister på Storebaelt­sbroen.
 ?? PRIVATFOTO ?? Branden i lastbilen var slukket ved 15-tiden.
PRIVATFOTO Branden i lastbilen var slukket ved 15-tiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark