Ekstra Bladet

Går for langt

- Lm@eb.dk

Beregnende og lukrativ forretning­smodel.

Kritikken fra Odenses borgmester, Peter Rahbaek Juel, af forsvarsad­vokaten Mette Grith Stages motivation for at repraesent­ere Black Army er ikke til at tage fejl af.

Peter Rahbaek Juels udfald kommer oven på Ekstra Bladet historie om, at statskasse­n har udbetalt 1,346 mia. kr. i salaerer og godtgørels­e til forsvarsad­vokater i en periode fra 1. januar 2015 til 30. september 2017.

Big business

I Odense har man laenge haft et opgør med banden Black Army, og Peter Rahbaek Juel har ad flere omgange stiftet bekendtska­b med en, han omtaler som ’Black Armyadvoka­ten’, nemlig Mette Grith Stage, der ifølge ham spiller en meget aktiv rolle for banden.

– Hun har vaeret ude og tale mod politikild­er på vegne af banden, ligesom det også er kommet frem, at hun har lavet markedsfør­ing i faengslern­e målrettet bandemedle­mmerne, siger Peter Rahbaek Juel til Ekstra Bladet.

Ifølge Odenses borgmester er det et meget godt bevis på, at der er store penge i at forsvare bandemedle­mmer.

Mange penge på spil

– Hun går langt ud over, hvad der er en forsvarsad­vokats opgave, som er at passe en retssag for en klient. Hun påtager sig en opgave, som er ud over det at repraesent­ere sin klient i retten, siger Peter Rahbaek Juel.

Han understreg­er at alle, også de forbrydere, som man virkelig ikke bryder sig om, har ret til advokatbis­tand, men når der er så mange penge i spil, så er der noget, der får hans alarmklokk­er til at ringe.

– Jeg ved ikke, om Mette Grith Stage er blandt de formasteli­ge, men jeg kan bare se, hvor mange retssager hun har haft i Odense, lyder kritikken.

– Jeg synes ikke, at den ageren sømmer sig i et retssamfun­d.

Vil have stemmer

Ekstra Bladet har foreholdt Mette Grith Stage kritikken fra Odenses borgmester om, at det er ’big business’ at forsvare bandemedle­mmer.

’Som sagt har alle krav på en forsvarer – også bandemedle­mmer. Og timetakste­n er den samme for alle forsvarsad­vokater – uanset om man forsvarer et bandemedle­m eller hr. Hansen’, skriver hun i en mail.

Mette Grith Stage mener ikke, at Peter Rahbaek Juel har forstået, hvad hendes arbejde går ud på, når han anklager hende for at vaere for taet på Black Army.

Hun oplyser, at det er laenge siden, hun har repraesent­eret en klient, som har – eller har haft – tilknytnin­g til Black Army. Derudover benaegter hun at have ageret talsmand for banden.

’Det er noget, som Rabaek Juel har fundet på, og eftersom

Jeg synes ikke, at den ageren sømmer sig i et retssamfun­d

han bliver ved med at råbe op om det, så snart han har muligheden, må jeg gå ud fra, at det er, fordi det giver ham opmaerksom­hed og stemmer.’

Underlødig­t

’Jeg synes, at det i sig selv er underlødig­t, og når Rahbaek Juel nu også taler om reklamekam­pagner for Black Army, er han sunket så dybt, at jeg hellere må afstå fra yderligere kommentare­r’, skriver Mette Grith Stage.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Mette Grith Stage går langt ud over, hvad der er en forsvarsad­vokats opgave, mener borgmester Peter Rahbaek Juel.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Mette Grith Stage går langt ud over, hvad der er en forsvarsad­vokats opgave, mener borgmester Peter Rahbaek Juel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark