Ekstra Bladet

KANALERNE FLYDER MED LIG

MYTE ELLER MARERIDT? Både indbyggere og forskere frygter, at en seriemorde­r er løs i Manchester, men politiet afviser, at de mange druknede maend skyldes andet end alkohol, uheld og uforsigtig­hed

- TIM PANDURO

Kanalens iskolde vand traengte gennem tøjet og ind i rygsaekken og gav adskillige kilos modvaegt til den 34-årige mands kamp for at komme op til overfladen.

Chokket over pludselig at vaere blevet skubbet i vandet gjorde sammen med mørket og fødderne, der var viklet ind i cykelstell­et, ikke hans kamp for livet lettere.

Da han endelig fik fat i kanalens bred, blev han sendt retur i vandet med et spark over haenderne.

Han røg ned under overfladen igen. Og da han kom op, var overfaldsm­anden stukket af. Han reddede med nød og naeppe livet.

Det mystiske overfald på den 34årige far til to om aftenen 5. april i år skabte fornyet frygt i den britiske storby Manchester. Havde seriemorde­ren The Manchester Pusher slået til igen?

Ja, mente mange borgere i den gamle engelske industriby. I snesevis af mystiske dødsfald blandt isaer maend er forbundet til byens vidtstrakt­e net af kanaler, der i industrien­s barndom var de vigtigste transportv­eje.

I dag er de et forskønnen­de indslag i byen – men også hjemsted for en hårdnakket myte om en brutal og mystisk morder, der drukner tilfaeldig­e mennesker. Det lokale politi afviser al snak om en seriemorde­r: Overfaldet på den 34-årige var en enkeltståe­nde episode og ikke en seriemorde­rs seneste ugerning, lyder det.

The Manchester Pusher er ifølge politiet et fantasifos­ter, der er opstået på grund af de mange lig, der vitterlig bliver fundet i byens kanaler. Siden 2007 er hele 76 mennesker fundet druknet i området.

Den virkelige årsag til dødsfalden­e er, at folk er fulde, påvirkede af stoffer eller blot uforsigtig­e, når de dratter i en af byens mange kanaler, vurderer politiet. Ikke alle kanaler er afskaermed­e, og et system af fortøjning­spladser og paele bliver jaevnligt brugt af dumdristig­e mennesker, der vil skyde genvej tvaers over vandet.

Usandsynli­g statistik

Det er ikke kun borgerne, der er uenige med politiet.

– Det er ekstremt usandsynli­gt, at et så overvaelde­nde antal lig som det, der er fundet i kanalerne, kan skyldes ulykker eller selvmord, sagde professor Craig Jackson fra Birmingham Universite­t til avisen The Star i 2015.

En anden professor, kriminolog­en David Wilson, opgjorde ligeledes i 2015, at der sandsynlig­vis var to ikke-identifice­rede seriemorde­re på spil i Storbritan­nien.

Han satte ikke navn eller geografisk placering på dem, da han blev interviewe­t til The Sun, men avisen naevnte selv The Pusher som en af muligheder­ne. Samme år besøgte kriminal-dokumentar­isten Thomas Sheridan Manchester. Han sagde efterfølge­nde til Daily Star:

– Jeg er enig med borgerne i Manchester om, at i hvert fald nogle af dødsfalden­e skyldes The Pusher.

Politiet afviste endnu en gang påstanden.

– Ingen af vore efterforsk­ninger har vist forbindels­er mellem de enkelte haendelser, lød det.

Manchester har altså masser af lig – men om man også har en seriemorde­r, er der kun én, der ved: The Pusher. Hvis han altså findes. Og arbejder alene ...

Det er ekstremt usandsynli­gt, at et så overvaelde­nde antal lig som det, der er fundet i kanalerne, kan skyldes ulykker eller selvmord

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark