Ekstra Bladet

KØN ER MERE END EN ’FØLELSE I MAVEN’

-

Danskernes tolerance er gået over gevind, når man bilder folk ind, at man kan skifte køn, hvis man ’føler’ sig forkert!

Køn er en biologisk størrelse og mere end ’en følelse i maven’. Siden de tvekønnede børn er meget sjaeldne, virker den nyligt ophedede diskussion om køn og kønsforske­lle helt ude af proportion­er! Er man utilfreds med sit køn, bør man overveje rådgivning hos en psykolog.

Heldigvis har vi ikke laengere fastlåste, stereotype kønsroller. Det normale har vidde rammer, og forskellig­e samlivsfor­mer har lige rettighede­r. Lad os hylde mangfoldig­heden og forskellig­heden og kønnenes generelle ligestilli­ng.

Men millimeter­demokrati og kvoter er en misforståe­lse. I virkelighe­dens verden praktisere­s kønsforske­llene: Barselsorl­oven bruges primaert af mødre, hvorimod bestyrelse­sposter og fodbold domineres af maendene.

Det juridiske kønsskifte blev vedtaget for fire år siden og kraever ikke operativt indgreb. Loven er uigennemta­enkt og bør ophaeves.

Nu er utopien om den gravide mand blevet en realitet – ikke blot i USA men også herhjemme. Den sag kalder på Etisk Råd.

LGTB-organisati­onen lancerer nu omkring 30 forskellig­e kønsidenti­teter. Mon ikke vi er mange, der er traette af det meningsløs­e vrøvl, for hvordan er kønsdebatt­en dog havnet derude?

Else Skovløber Skovvejen

Skibby

 ?? ARKIVFOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Køn er en biologisk størrelse, og Else Skovløber undrer sig over, at køns-debatten har resulteret i hele 30 forskellig­e identitete­r.
ARKIVFOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX Køn er en biologisk størrelse, og Else Skovløber undrer sig over, at køns-debatten har resulteret i hele 30 forskellig­e identitete­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark