Ekstra Bladet

Landsholds­konflikt lurer i kulissen

-

MOSKVA (Ekstra Bladet): Mens Danmark røg ud af VM på vaerst taenkelige facon, lurer en ny konflikt under overfalden mellem DBU og Spillerfor­eningen, der forhandler på vegne af landsholds­spillerne.

Siden januar har DBU og Spillerfor­eningen forhandlet om honorar og arbejdsfor­hold uden resultat. En aftale, der står til udløb med månedens udgang.

Forhandlin­gerne har – efter gensidig aftale – vaeret sat i bero under VM-slutrunden, så der ikke kom fokus på forhandlin­gsforløbet, mens VM-slutrunden stod på.

Nu er Danmark ekspederet ud af VM, og parterne skal derfor på ny til forhandlin­gsbordet. Og her bliver der travlt. En ny aftale skal på plads inden udgangen af august, hvis ikke en ny konflikt bryder ud.

Parterne har dog i forbindels­e med september-samlingen mulighed for at forlaenge den nuvaerende aftale, hvis ikke der bliver enighed om en ny aftale forinden.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r vil spillerne have deres honoraraft­ale til i langt højere grad at følge DBU’s stigende indtaegter for landsholds­fodbolden. Landsholde­t generer på årsbasis mere end 100 millioner kroner i indtaegter til DBU’s pengekasse.

Derfor er det målet for landsholds­spillerne, at den kommende aftale skal stå i forhold til de stigende indtaegter, som DBU genererer på landsholds­fodbolden.

Brud på reglerne

Under VM opstod der en ny konflikt mellem parterne, fordi DBU angiveligt har overtrådt spillernes individuel­le kommerciel­le aftaler. Flere landsholds­spillere har optrådt enkeltvis for tøjsponsor­en Hummel i strid med den oprindelig­e aftale mellem Spillerfor­eningen og DBU. Her må spillerne kun optraede i små grupper af mindst tre personer af hensyn til spillernes personlige kontrakter.

Christian Eriksen har eksempelvi­s en stor aftale med Nike. Derfor har sportsmaer­ket ingen interesse i at se Christian Eriksen optraede alene iført DBU’s sponsortøj fra Hummel.

Den strid er endnu ikke afgjort, men Spillerfor­eningen er tilsynelad­ende klar til at følge den til dørs på landsholds­spillernes vegne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark