Ekstra Bladet

DU SKAL ANGRIBE, CAROLINE

– Hun kan gå langt, hvis hun er offensiv, siger den britiske ekspert Tim Henman, som forleden traenede med Wozniacki

- Troels Christense­n tch@eb.dk

LONDON (Ekstra Bladet): Udenfor den årlige grand slam kan en spiller kun traene på Wimbledon, hvis vedkommend­e er medlem af The All England Lawn Tennis Club. Eller kender en, der er det.

Og det gjorde Caroline Wozniacki, der var i London og traenede på anlaegget, før hun tog videre sydpå til sidste uges turnering i Eastbourne.

Hun kendte nemlig selveste Mr. Wimbledon, Sir Tim Henman, der i et årti bar nationens hysterisk opskruede håb om en hjemmesejr på sine skuldre.

Graesbakke­n, hvor tusindvis sidder og følger de store kampe på en storskaerm hedder stadig i folkemunde ’Henman Hill’, og i dag fungerer den firedobbel­te semifinali­st med kaelenavne­t ’Tiger Tim’ som ekspertkom­mentator for BBC.

Anekdote

Den tidligere vinder af Copenhagen Open i 2001 griner skaevt, da han bliver mindet om traeningsp­asset med danskeren, for han har en anekdote klar:

– Jeg traenede med Jim Courier under Wimbledon i 1993, hvor han tabte finalen til Pete Sampras, så jeg har sagt til Caroline, at nu har hun chancen for at gå i finalen. Så er det op til hende at vinde den.

– Jeg sms’ede hende efter sejren i Eastbourne og skrev: ’Du har traenet en gang med mig på Wimbledon, og se nu, hvad der sker’. Og hun svarede: ’Ja, det må vi gøre noget mere’.

Tim Henman ser et ret bredt favoritfel­t hos kvinderne, og Caroline Wozniacki hører så afgjort med i den øvre kreds, siger han.

– Hun har tabt mange gange i fjerde runde, men hun går laengere i år, siger han med overbevisn­ing i stemmen.

Det svaereste underlag

– Hun spiller godt, har selvtillid­en med sig fra sejren i Melbourne og er verdens nummer to.

– Hun er et godt sted, fysisk som mentalt, så selvfølgel­ig kan hun vinde her, siger han og kaster et blik ud over de grønne baner.

Her gjorde han sig selv til lidt af en graesekspe­rt med sin gennemført offensive stil, der oftest betød at han straks fulgte sine server op ved nettet.

Og han er naermest født og opvokset på underlaget.

– Hos pigerne er der ikke så meget variation på graesset, og Caroline skal da heller ikke ligefrem spille serv og flugt, smiler han.

– Men graesset er det svaereste underlag at forsvare på, så det er vigtigt at spille offensivt.

– Hun er nødt til at angribe.

– Så laenge hun kan få sine modstander­e ud at løbe, har hun gode chancer, og det kan hun jo.

– Hun er virkelig god til at skifte retning med sin baghånd.

– Jeg er imponeret hvordan hun server.

– Det har hun forbedret, og hun har altid vaeret virkelig god til at returnere.

– Jeg håber, hun får et par gode uger, at hun endelig går dybere ind i uge to, siger slipseklae­dte Sir Tim Henman og trykker belevent på naeven til afsked.

Hun har tabt mange gange i fjerde runde, men hun går laengere i år

Jeg er imponeret over, hvordan hun server. Det har hun forbedret

over,

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Tiger Tim – Hun er et godt sted, fysisk som mentalt, så selvfølgel­ig kan hun vinde her, siger Tim Henmann. Billedet er fra 2007, hvor han røg ud af Wimbledon til spanske Feliciano Lopez.
FOTO: ALL OVER PRESS Tiger Tim – Hun er et godt sted, fysisk som mentalt, så selvfølgel­ig kan hun vinde her, siger Tim Henmann. Billedet er fra 2007, hvor han røg ud af Wimbledon til spanske Feliciano Lopez.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark