Ekstra Bladet

EN STOR SKUE SPILLER

OPVISNING: Neymar viste flotte prøver på både fodbold og drama i opgøret mod Mexico Brasilien 2 Mexico 0

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN Mke@eb.dk

1-0 Neymar (51)

2-0 Roberto Firmino (89) ------------------------------ – Neymar, du er en stor spiller og en stor skuespille­r. Men når du bliver ramt på højre skulder, må du ikke skrige din smerte ud, mens du tager dig til venstre kind!

Den brasilians­ke stjerne Neymar fik kritik fra den tidligere franske storspille­r Eric Cantona efter de tre indledende gruppekamp­e,.

Men i gårsdagens 2-0-sejr i ottendedel­sfinalen mod Mexico trådte Neymar for alvor ind i VM-turneringe­n med fart, dynamik og en raekke gode aktioner – praecis som vi kendte ham før forårets alvorlige skade.

Den 26-årige verdensstj­erne blev matchvinde­r efter 51 minutter, da han med en haelafleve­ring spillede Willian fri i venstre side, selv løb i position og gled 1-0-målet i nettet.

– Ochoa er en fantastisk målmand. Alle kender til hans kvaliteter. Tillykke til ham med en stor kamp, men jeg gav ikke op. Jeg er brasiliane­r. Det var et mål på ren vilje, lød det fra Neymar efter kampen.

– Jeg er her for at vinde. Jeg kan altid forbedre mig. Jeg vidste, at jeg skulle bruge noget fart for at komme tilbage til mit normale spil. Jeg føler mig meget bedre nu, fastslog han.

Farlig som Bebeto

Med scoringen Neymar oppe på to mål i Rusland og er dermed den mest scorende brasiliane­r ved dette VM.

Med de fire scoringer fra slutrunden i Brasilien for fire år siden er han nu oppe på i alt seks VM-mål, og han er nu blandt de ti største målscorere i landets VMhistorie.

Neymar har scoret lige så mange mål som Bebeto og ligger lige efter navne som Careca og Rivaldo, mens der er et stykke op til Pelé med 12 mål og Ronaldo med 15 mål.

Mod Mexico var Neymar allerede staerkt spillende før pausen, hvor han drev gaek med mexicanern­es højreback, Edson Alvarez, der laenede sig op af en udvisning,

På tv-billederne var det svaert at se, om han virkelig var blevet ramt

men slap med gult kort, inden han forlod banen kort efter Neymars 1-0-scoring.

Syv sejre på stribe

I en chancerig og underholde­nde kamp, hvor Mexico åbnede bedst, havde begge hold chancer til flere scoringer, men Neymar var laenge den eneste, der kunne passere en velspillen­de Guillermo Ochoa i det mexicanske mål.

Lige indtil Neymar med to minutter tilbage assistered­e til indskifted­e Roberto Firminos 2-0-scoring.

Selvom det var et taet opgør, som Mexico med flere afblegede spillere lige så godt kunne have vundet, så lå det ligesom i kortene, at brasiliane­rne ville traekke det laengste strå.

De gul-blå har således vundet de seneste syv ottendedel­sfinaler ved VM, mens Mexico omvendt er røget ud i syv i traek.

Skreg i smerte

Med de to scoringer sikrede Brasilien den syvende sejr i traek og er nu også i den syvende himmel frem til fredag aften, hvor Belgien venter i kvartfinal­en i en kamp, hvor midtbane-motoren Casemiro har pådraget sig karantaene. Her ventes Neymar til gengaeld at vaere med, selvom han med et kvarter tilbage lå og skreg med store smerter i anklen.

På tv-billederne var det svaert at se, om han virkelig var blevet ramt eller igen blot viste prøver på, at han både er en stor spiller og en stor skuespille­r, som det blev påpeget fra Cantona.

I hvert fald spillede Neymar kampen faerdig og talte efterfølge­nde ikke om nogen skade ...

Jeg gav ikke op. Jeg er brasiliane­r. Det var et mål på ren vilje

 ?? FOTO: DAVID GRAY ?? Blandt de bedste
Superstjer­nen Neymar scorede sit sjette VM-mål i kampen mod Mexico – men han var også endnu engang leveringsd­ygtig i voldsomme fald og saerdeles dramatiske scener.
FOTO: DAVID GRAY Blandt de bedste Superstjer­nen Neymar scorede sit sjette VM-mål i kampen mod Mexico – men han var også endnu engang leveringsd­ygtig i voldsomme fald og saerdeles dramatiske scener.
 ?? FOTO: FRANK AUGSTEIN ?? Neymar var helt ovenpå efter sin scoring til 1-0 – godt hjulpet af holdkammer­aten Paulinho.
FOTO: FRANK AUGSTEIN Neymar var helt ovenpå efter sin scoring til 1-0 – godt hjulpet af holdkammer­aten Paulinho.
 ??  ??
 ?? FOTO: EDUARDO VERDUGO/AP ?? Miguel Layun og Hirving Lozano var til gengaeld langt nede, da kampen blev fløjtet af.
FOTO: EDUARDO VERDUGO/AP Miguel Layun og Hirving Lozano var til gengaeld langt nede, da kampen blev fløjtet af.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark