Ekstra Bladet

EN DAME VENDER HJEM

FCK har skrevet kontrakt med klubbens tidligere stjerne Dame N’Doye

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@eb.dk

Ståle Solbakken har fundet sin nye angriber. Eller rettere genfundet. For Superligak­lubben har hentet den tidligere topscorer Dame N’Doye tilbage til København.

N’Doye er efterhånde­n blevet 33 år og har senest optrådt for tyrkiske Trabzonspo­r. Han forlod FC København i 2012, hvor han blev solgt til russiske Lokomotiv Moskva. Han har også nået ophold i Hull og Sunderland.

Og nu er han altså tilbage i klubben, hvor han for alvor fik sit gennembrud.

– N’Doye er en angriber med stor internatio­nal erfaring og spidskompe­tencer på et meget højt niveau. Han er måske den bedste angriber i FCK og Superligae­ns historie, og vi glaeder os meget over at have ham tilbage i FCK, siger Ståle Solbakken.

– Han er selvfølgel­ig blevet aeldre, men han har stadig en enorm fysik og spillede masser af kampe i sidste saeson, så vi er sikre på, at han vil kunne bidrage med en masse på banen og hjaelpe vores unge angribere til at blive endnu bedre, fastslår FCKtraener­en.

Ståle Solbakken laegger ikke skjul på, at han har brug for friske kraefter efter den skuffende saeson.

– Det er ingen hemmelighe­d, at vi har haft akut brug for offensiv forstaerkn­ing, og heldigvis var N’Doye meget motiveret for at komme tilbage til os, så det gik ret hurtigt, da vi først begyndte at snakke med ham om muligheden, fortaeller han.

– Vi er glade for at have ham på plads, og så arbejder vi videre på at forstaerke os yderligere, siger Ståle Solbakken.

Dame N’Doye er også glad for at vaere tilbage i Danmark og FC København og ser frem til at komme til at spille på sin yndlingspl­ads. Forrest i angrebet:

– Jeg er angriber. Forreste angriber. Det ved FCK, det ved Ståle. Derfor er jeg i dag vendt hjem til den klub og den traener der skabte mig, hvor min karriere tog fart, og som ligger mit hjerte naermest, siger han.

– Jeg er 33 år. En paen alder for en sportsmand. Men jeg er bedre og staerkere end nogensinde. Det glaeder jeg mig til at bevise. FCK har brug for mig, og jeg har brug for FCK, siger Dame N’Doye.

Den senegalesi­ske angriber blev Superliga-topscorer i både 2010/11-saesonen og

Jeg er angriber. Forreste angriber. Det ved FCK, det ved Ståle

Han er selvfølgel­ig blevet aeldre, men han har stadig en enorm fysik

2011/12-saesonen, hvor han scorede henholdsvi­s 25 og 18 mål.

N’Doye har skrevet under på en etårig aftale med FC København.

 ?? FOTO: GREGERS TYCHO FOTO: ALL OVER PRESS ?? Dame N’Doye og Mathias ’Zanka’ Jørgensen jubler efter sejren over Horsens i pokalfinal­en i 2012. I topform
– Jeg er 33 år. En paen alder for en sportsmand. Men jeg er bedre og staerkere end nogensinde, fastslår Dame N’Doye, der blandt andet har...
FOTO: GREGERS TYCHO FOTO: ALL OVER PRESS Dame N’Doye og Mathias ’Zanka’ Jørgensen jubler efter sejren over Horsens i pokalfinal­en i 2012. I topform – Jeg er 33 år. En paen alder for en sportsmand. Men jeg er bedre og staerkere end nogensinde, fastslår Dame N’Doye, der blandt andet har...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark