Ekstra Bladet

KONGEN ER TILBAGE

TEAM SKYhar offentligg­jort et stærkt hold til Tour de France med Chris Froome på holdet

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@ eb.dk

På trods af alvorlige anklager om snyd kan den firedobbel­te Tour de France- vinder Chris Froome stille til start på lørdag med et slagkrafti­gt mandskab.

Team Sky har offentligg­jordt deres hold til det legendaris­ke løb. Det sker efter flere dages polemik omkring Chris Froome.

Den 33- årige kenyanskfø­dte brite blev mandag frikendt for at have gjort noget forkert i forbindels­e med en prøve, der blev taget under sidste års Vuelta Espana, der viste, han havde dobbelt så meget me af midlet salbutamol i blodet som tilladt.

Afgørelsen i den sag trak ud i ni måneder, men selvom flere andre ryttere tidligere er blevet idømt karantæne for samme stof, slap Froome med skrækken og blev frikendt af den internatio­nale cykelunion, UCI.

Hårde måneder

Nu kan han køre Tour de France på trods af, at ejerne af løbet, ASO, inden sagens afgørelse havde truet med at forhindre ham i at stille op.

Den trussel faldt til jorden med frikendels­en.

Til Tour de France får Fro- ome selskab af Egan Bernal, Gianni Moscon, Jonathan Castroviej­o, Wout Poels, Luke Rowe, Michal Kwiatkowsk­i og Geraint Thomas, der skal gøre ham til vinder nok engang. – De seneste 12 måneder har været de hårdeste, men også de mest fantastisk­e i min karriere. Jeg har aldrig prøvet at køre Tour de France efter også at have deltaget i Giro d’Italia ( som Froome vandt, red.), og det har fuldstændi­g ændret min tilgang til denne sæson, siger Froome i en pressemedd­elelse fra Team Sky.

– Men jeg har lært meget af at køre Vuelta Espana lige efter Tour de France sidste år, og det har givet mig selvtillid før dette års løb.

– Jeg vil gerne skrive historie med en femte Tour- triumf og min fjerde Grand Tour på stribe. Jeg er fuldstændi­g klar over, at det bli- ver svært, men jeg føler mig klar og kunne ikke bede om et bedre hold til at hjælpe mig, lyder det vanligt diplomatis­k.

Chris Froome har vundet Tour de France de seneste tre år i streg. I 2013 vandt han løbet første gang.

Lige siden han slog igen- nem, har han og Team Sky været genstand for heftig spekulatio­n om dopingsnyd. Blandt andet var holdet involveret i en sag om en efterhånde­n sagnomspun­den medicintas­ke, der blev leveret til holdet under Criterium Daiphine i 2011.

Jeg har aldrig prøvet at køre Tour de France efter også at have deltaget i Giro d’Italia

Jeg er fuldstændi­g klar over, at det bliver svært, men jeg føler mig klar

Alvorligt slag

Skys ry fik et alvorligt slag, m endebritis­ke an ti-dopingmynd­igheder kunne ikke finde tilstrække­lig bevis for, at der var sket noget ulovligt, da de ikke kunne finde frem til, hvad tasken indeholdt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark