Ekstra Bladet

Aarhusiane­rne jubler over deres spritnye havnebassi­n, som er verdens største – og verdens navle for isaer de unge, der allerede er gået på sommerferi­e

- Trl@eb.dk

bias Nielsen henviser til, at Aarhus Water Sports Complex lige ved siden af det nye, flotte badeanlaeg byder på blandt andet kabelbane med vandski, springramp­er og wakeboards. Oveni kommer, at en lille strandprom­enade med barer, madsteder og butikker står delvist faerdig og giver de mange gaester mulighed for at spise og drikke i både strandstol­e og almindelig­e stole, mens de nyder udsigten til havvand og godt humør hos de kåde badende.

– Havnebadet giver en ny dimension til Aarhus, som i forvejen var en fed by. Vi vil stadig besøge ’den permanente’ (populaer strand kun en-to kilometer derfra), men det her er altså fantastisk at kunne vaelge at besøge, når der er så godt vejr, som det har vaeret tilfaeldet indtil nu, siger Casper Tobias Nielsen.

Blot få meter fra Casper og Johan har Maria Jørgensen og Emil Søgaard slået sig ned på daekkene af teaktrae, der omkranser de i alt fire bassiner, heriblandt et børneog springbass­in ud over det 50 meter lange svømmebass­in.

Kan ikke sammenlign­es

Maria Jørgensen og Emil Søgaard på henholdsvi­s 20 og 21 år er netop flyttet til Aarhus fra Silkeborg, fordi de begge skal begynde at studere efter sommerferi­en i Smilets By.

– Det er fedt at vaere her i Aarhus hele sommeren, og det her gør det kun endnu bedre, siger Maria Jørgensen, inden hun kaster sig i svømmebass­inet med et lille hvin ved mødet med den kølige vandskorpe.

Vennen Emil Søgaard er slet ikke uvant med at bade i sin hidtidige hjembys mange smukke søer i og omkring Silkeborg.

– Det er også sjovt, men det her er noget helt specielt, som du ikke kan sammenlign­e med noget andet. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg er kommet her, tilføjer Emil Søgaard og springer i svømmebass­inet til en kvik nedkøling efter at have svedt godt og grundigt på sit badehåndkl­aede få meter fra vandkanten.

Det er som at tage en tår af en kold øl at hoppe i vandet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark