Ekstra Bladet

ER EMILIES DRABSMAND BLANDT OS

FIND HENDES MORDER: Uopklaret drab på gymnasieel­ev praeger

- CAMILLA MARIE NIELSEN FOTO: PER RASMUSSEN cama@eb.dk

Beboerne i den sydvestsja­ellandske by Korsør kredser om to datoer.

Dagen, hvor en af byens unge piger forsvandt, og datoen seks måneder senere, hvor hendes skaebne blev afsløret.

For selvom vi naermer os toårsdagen for hendes død 10. juli, er den draebte, 17-årige gymnasieel­ev Emilie Meng på en måde fortsat til stede i Korsør. Det fortaeller flere af de borgere, som Ekstra Bladet møder i byen en varm aften i juli.

Fodrer frygten

Det er blandt andet tanken om pigens fritgående drabsmand, der fodrer frygten hos byens foraeldre, når deres unge tager ud for at more sig.

Det er i søndagens kirkekor, hvor Emilie Meng sang salmer med sine veninder.

Og det er blandt kunderne i den lokale grillbar ved havnen, hvor navnet på den unge pige efter to år stadig finder plads i samtalerne over cola og grillmad.

– Når vi når til der, hvor hun forsvandt, sker der noget med folk her. Og det samme når vi når til jul. Snakken bliver mere intens, og det, at sagen stadig er uopklaret, fylder meget, fortaeller Christina Hansen, der bestyrer stedet.

Går min datter i møde

– To år er lang tid at vente for os allesammen. Uden at vide, hvem det er. Vi kan jo ikke vide, om drabsmande­n har gået blandt os. Eller om han stadig gør det. Måske har han hjulpet med at lede efter hende, ligesom alle os andre. Det er der mange, der er bange for, siger hun.

Også flere foraeldre i byen har aendret rutine efter 10. juli 2016, da Emilie Meng forsvandt.

– Jeg går altid min datter i møde, når hun skal hjem fra byen. For når det er blevet mørkt, skal hun ikke gå alene, fortaeller Annika Bernth, der er mor til 18-årige Nansy.

– Jeg skal skrive til min mor, både når jeg er fremme, og når jeg er på vej hjem, tilføjer Nansy, som forklarer, at flere af hendes veninder har fået samme besked fra deres foraeldre.

Nansy synger i dag i det samme kirkekor, som Emilie Meng gjorde, og også her fylder sagen meget.

– I koret er der stadig en slags chok. Der bliver passet ekstra på pigerne, og der bliver talt om Emilie. I det hele taget ligger det stadig som en skygge over hele byen, siger Annika Bernth.

Forsvandt sporløst

Ifølge politiet mødte Emilie Meng sin gerningsma­nd 10. juli for to år siden ved byens togstation klokken fire om morgenen. Forinden havde hun afslået at dele en taxa med sine veninder og havde i stedet vinket farvel, inden hun til fods forsvandt ud af veninderne­s synsfelt.

Den unge pige efterlod ikke et eneste spor, og hendes telefon var løbet tør for strøm – ifølge politiet formentlig allerede inden hendes skaebne blev forseglet.

I dag minder en lanterne og en sten med ordene ’Hvil i fred’ for foden af byskiltet ved stationen alle ankomne om, hvad byen har mistet.

– Vi taenker stadig på Emilie og håber virkelig, at gerningsma­nden snart bliver fundet. Så familien kan få fred, og så byen kan blive hel igen, siger Annika Bernth.

 ??  ?? Leopold Asmussen og veninden Dorthe taler stadig om fundet af Emilie Meng i deres nabolag. – Vi drøftede det så sent som i dag til frokost, siger Leopold til Ekstra Bladet.
Leopold Asmussen og veninden Dorthe taler stadig om fundet af Emilie Meng i deres nabolag. – Vi drøftede det så sent som i dag til frokost, siger Leopold til Ekstra Bladet.
 ??  ?? – Jeg går altid min datter i møde, når hun skal hjem fra byen. For når det er blevet mørkt, skal hun ikke gå alene, fortaeller Annika Bernth, der er mor til 18-årige Nansy.
– Jeg går altid min datter i møde, når hun skal hjem fra byen. For når det er blevet mørkt, skal hun ikke gå alene, fortaeller Annika Bernth, der er mor til 18-årige Nansy.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark