Ekstra Bladet

Reddet af publikum

Musikeren Dennis Greis Lydom faldt om med hjertestop under en koncert i Ejsing, men blev genoplivet af publikum

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@eb.dk

Fredag aften dannede Geddal Gårdbrygge­ri i Ejsing ved Holstebro rammerne om en koncert med Johnny Cash-fortolkere­n Dennis Greis Lydom.

Omkring 100 personer var til stede til koncerten, der pludselig udviklede sig voldsomt dramatisk.

Da 33-årige Dennis Greis Lydom fra Ringsted havde givet to ekstranumr­e, blev han dårlig og faldt om på scenen, skriver Skive Folkeblad.

– Han faldt forover og blev grebet af dem, der sad taettest på scenen, siger Niels Sangill, der driver Geddal Gårdbrygge­ri, til Ekstra Bladet.

Ingen var i tvivl om, at situatione­n var dybt alvorlig, og heldigvis var der flere, der trods chokket var fattede nok til at gribe ind.

– Der var tre eller fire sygeplejer­sker og en Falckredde­r fra lokalsamfu­ndet til stede. To af sygeplejer­skerne begyndte at give mund til mund, mens to maend gik i gang med hjertemass­age.

– Samtidig var der andre, der ringede efter hjaelp, og nogle kørte de to-tre kilometer ned i byen efter en hjertestar­ter. Det var helt fantastisk at se, hvordan der blev taget affaere, siger Niels Sangill, der følelsesma­essigt er ret påvirket af fredagens uhyggelige haendelse.

Forsvandt igen og igen

Han vurderer, at der gik mellem 20 og 25 minutter, før ambulancen nåede frem, og yderligere nogle minutter, før redningshe­likopteren landede ved gårdbrygge­riet.

– Det føltes jo som evigheder, og hver gang de fik pumpet liv i ham, forsvandt han igen.

– Jeg tror, det gentog sig tre eller fire gange, fortaeller Niels Sangill.

Først da sangerens hjerterytm­e var stabil, kunne helikopter­en flyve afsted med ham, og det efterlod den chokerede brygger og koncertgae­sterne i en ulidelig uvished.

– Det var brutalt, siger Niels Sangill, der lørdag blev ringet op af Dennis Greis Lydoms kone, som havde gode nyheder.

– Hun fortalte, at han var i live. At han lå til afkøling på Skejby, som er helt normalt i sådan en situation for at undgå hjerneskad­er. Og søndag ringede hun igen og fortalte, at han var vågnet op.

– Det første, han havde sagt, var, at hun skulle huske af aflyse hans koncert på lørdag. Så vidste vi, at han var sluppet uden men, siger Niels Sangill, der ikke er tvivl om, at den akutte førstehjae­lp reddede Dennis Greis Lydom.

– Det understreg­er vigtighede­n af, at man skal gøre noget i sådan en situation, siger bryggeriej­eren, der onsdag fik et uventet opkald.

– Dennis ringede selv. Bare det at høre hans stemme, siger han og bliver tydeligt bevaeget.

– Vi blev ret rørte begge to. Han er bare så lykkelig og så taknemmeli­g, siger Niels Sangill og fortaeller, at sangeren stadig er indlagt på Skejby Sygehus, hvor han skal igennem yderligere undersøgel­ser.

Ekstra Bladet har talt med en af de sygeplejer­sker, der var med til at redde Dennis Greis Lydoms liv.

Trods sin helteindsa­ts ønsker hun ikke at blive fremhaevet som en helt.

Det var alles indsats, der gjorde en forskel, mener hun.

– Men det er fantastisk, at han overlever og har det så godt, siger Julie Ransborg til Ekstra Bladet.

Til Dagbladet HolstebroS­truer udtrykker Dennis Greis Lydoms kone, Johanne, sin store taknemmeli­ghed over for dem, der reddede hendes mand.

– Jeg er dybt taknemmeli­g over den indsats, som de tilstedeva­erende sygeplejer­sker udførte, siger Johanne Greis Lydom.

– Det er uden tvivl deres skyld, at Dennis er i live, siger hun.

Det var helt fantastisk at se, hvordan der blev taget affaere

Hver gang de fik pumpet liv i ham, forsvandt han igen

 ?? FOTO: BADEN PHOTO ?? Dennis Greis Lydom, der fortolker numre af Johnny Cash på scenen, er stadig indlagt på Skejby Sygehus.
FOTO: BADEN PHOTO Dennis Greis Lydom, der fortolker numre af Johnny Cash på scenen, er stadig indlagt på Skejby Sygehus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark