Ekstra Bladet

Skifter advokat før retssag

Tiltalt 34-årig skifter forsvarer, kort før sagen om knytnaeves­lag mod justitsmin­isterens forlovede skal for retten

- CARSTEN NORTON cno@eb.dk

Blot en uge før hovedforha­ndling i sagen om vold mod justitsmin­ister Søren Pape Poulsens (K) kaereste, Josue Vásquez, valgte den tiltalte at skifte forsvarer.

Det bekraefter både mandens hidtidige forsvarer, Michael Sahl Nielsen, og den nye, Erbil Kaya, over for Ekstra Bladet.

Ingen kommentare­r

Ud over at bekraefte den noget overrasken­de udskiftnin­g på forsvarerp­osten, der fandt sted i sidste uge, ønsker Michael Sahl Nielsen ikke at kommentere sagen.

Advokaten har ellers indtil nu kaempet ihaerdigt for at få ophaevet varetaegts­faengsling­en af den 34-årige, som for laengst har siddet bag tremmer i laengere tid, end en dommer tidligere har vurderet en eventuel dom til at blive.

Heller ikke Erbil Kaya ønsker at udtale sig, før Københavns Byret er nået til en afgørelse. Dog oplyser den kendte forsvarer, at det ikke får nogen praktisk betydning i forhold til hovedforha­ndlingen, der er berammet til i dag.

Erbil Kaya var indtil sidste år partner i advokatfir­maet TVC, som han forlod i forbindels­e med en sigtelse for bedrageri og embedsmisb­rug over for Retten på Frederiksb­erg.

TVC understreg­ede i forbindels­e med det ophørte samarbejde, at firmaet med beslutning­en ikke havde vurderet, om han var skyldig.

’Sagen herom må gå sin gang hos politi, anklagemyn­dighed og eventuelt domstole’, hed det i udtalelsen.

Sagen er siden blevet opgivet af anklagemyn­digheden.

Forsvarere­n driver i dag advokatfir­ma i eget navn.

Tiltalte også advokat

Den 34-årige, der skal for retten i dag, er tiltalt efter den såkaldt milde voldsparag­raf og for at have sagt ’I don't like homos’ til Papes kaereste uden for LA Bar i Københavns centrum natten til 17. maj.

Han blev anholdt på stedet og har altså vaeret frihedsber­øvet siden.

Manden er advokat og bor til daglig i Warszawa, hvor han har kone og to børn. Hustruen er gravid og venter parrets tredje datter.

Hun har i et brev til sin mands nu tidligere forsvarer, Michael Sahl Nielsen, skrevet, at hun frygter at abortere på grund af den stressede situation, sagen i Danmark har bragt familien i.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En 34-slovak er tiltalt for at slå justitsmin­ister Søren Pape Poulsens (K) kaereste, Josue Medina Vásquez, under en bytur i København 17. maj. Han har siddet varetaegts­faengslet siden.
FOTO: JENS DRESLING En 34-slovak er tiltalt for at slå justitsmin­ister Søren Pape Poulsens (K) kaereste, Josue Medina Vásquez, under en bytur i København 17. maj. Han har siddet varetaegts­faengslet siden.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark