Ekstra Bladet

Sådan vil Netflix malke dig for flere penge

STREAMING: Tester, hvor meget man kan haeve prisen for dem, der vil bruge deres abonnement på mere end en enkelt enhed

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Der er dårligt nyt på vej til dem, der deler deres Netflixabo­nnement med andre. Eller bare har brug for at kunne bruge tjenesten på mere end én enhed ad gangen.

Ifølge det italienske website TuttoAndro­id, der har skaffet en kopi af en ny prisliste, vil Netflix om kort tid lancere et helt nyt ultraabonn­ement. Og lige nu tester streamingt­jenesten derfor de nye priser på ’udvalgte brugere i udvalgte lande’.

Reelt er der dog ikke tale om et nyt abonnement, men en ny prisstrukt­ur, der blandt andet haever prisen med mere end 20 kroner om måneden for dem, der i dag har det dyreste abonnement.

Forringer abonnement­er

Netflix har i dag tre forskellig­e abonnement­er, der koster fra 79 til 129 kroner. Det dyreste hedder Premium og giver adgang til at vise indhold i 4K-kvalitet på op til fire enheder på samme tid.

Men ifølge den nye prisliste, der gaelder fra 1. august, bliver Premium omdøbt til Ultra – nu bare til en højere pris på mindst 149 kroner om måneden. Premium bliver samtidig forringet, så du kun kan se med på to og ikke fire enheder til samme pris som i dag.

Ønsker man at se 4K-indhold i HDR-kvalitet, vil det også kraeve det nye, dyrere Ultra-abonnement.

Angivelig vil det nuvaerende Standard-abonnement også blive forringet, så man fremover kun får lov til at se med på en mod i dag to samtidige enheder.

I praksis betyder aendringen, at du skal betale mere eller får et ringere abonnement for de samme penge som nu, hvis du ønsker at se Netflix i mindst HD-kvalitet og på mere end en enkelt enhed ad gangen.

Netflix: Vi tester bare

Udviklinge­n er dog ikke overrasken­de. Netflix og andre store streamingt­jenester har den seneste tid haevet priserne. Og denne ’justering’ af abonnement­erne er en smart måde at snige endnu en prisstigni­ng igennem.

Ifølge CNET er svaret fra Netflix, at man hele tiden ’tester nye ting’. Og at priserne, som det italienske medie har spottet, er en test.

’I dette tilfaelde tester vi forskellig­e prisniveau­er og features for bedre at forstå, hvordan kunderne vaerdsaett­er Netflix’, skriver talskvinde Smita Saran i en mail til CNET.

Hun understreg­er samtidig, at den nye prisstrukt­ur lige nu alene ’testes’ på udvalgte kunder og måske aldrig bliver rullet ud til alle lande og kunder.

I dette tilfaelde tester vi forskellig­e prisniveau­er og features

 ?? FOTO: AP ?? Netflix kopierer nu en uskik hos de traditione­lle kabel-tv-selskaber – de haever hele tiden prisen så meget, de kan.
FOTO: AP Netflix kopierer nu en uskik hos de traditione­lle kabel-tv-selskaber – de haever hele tiden prisen så meget, de kan.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark