Ekstra Bladet

GLED I KOGENDE FRITURE

En helt almindelig dag på Feddet Camping udviklede sig til et regulaert mareridt for Sarah Specht Olsen, da rygende varm friture vaeltede ned over hende

- NIKOLAJ HØIER FOTO: PER RASMUSSEN nih@eb.dk

Et vaeltet kar med skoldhed friture, voldsomme forbraendi­nger på baller, laend og fødder samt en hel nat under en iskold bruser på Køge Sygehus.

Sådan lød overskrift­erne på 21-årig Sara Specht Olsens aften 6. august 2017, da hun skulle lukke caféen ved Feddet Camping & Feriepark ved Faxe.

– Det var helt forfaerdel­igt. Da jeg stod under bruseren, kunne jeg maerke, hvordan olien stadigvaek braendte videre på mig.

– Jeg har aldrig oplevet noget så smertefuld­t, fortaeller hun i dag – snart et år efter.

Farlige arbejdsfor­hold

Men ifølge Sarah Specht Olsen var det ikke et rent tilfaelde, at frituren lige pludselig vaeltede.

Den står nemlig på hjul og skal traekkes ud fra vaeggen hver eneste aften, når caféen skal lukkes ned, hvorefter der skal slukkes på en stikkontak­t, som sidder bag ved karret.

– Før har det skvulpet meget, og man har taenkt ’puha, det var taet på’, fortaeller Sarah Specht Olsen.

En dag gik det altså helt galt, og karret med flere liter 190 grader varmt fritureoli­e tippede over.

– I panik prøver jeg at komme vaek, men olien er bare så glat, at jeg vaelter i det, hvorefter jeg bliver forbraendt på store dele af kroppen.

En kollega kommer ilende til og får hjulpet Sarah Specht Olsen ind under en af campingpla­dsens brusere, hvor hun står, indtil ambulancen kommer.

På hospitalet bliver hun smidt i et isende koldt bad i mere end seks timer, hvorefter laegerne begynder at skaere de enorme vabler af hendes krop.

I mere end en måned efter arbejdsuly­kken kunne Sarah Specht Olsen stort set ikke lave andet end at ligge i sengen.

– Mine baller og laend var så slemt forbraendt, at jeg kun kunne ligge på maven. Jeg lå bare der som en grøntsag i sengen.

Og arbejdsgiv­eren hun stort set intet til.

– Det eneste, jeg får fra Feddet, er en sms fra lejrchefen, der skriver, at han håber, at jeg er okay.

– Men jeg får aldrig et opkald, hvor jeg bliver spurgt ind til episoden, og han spørger heller ikke, hvor slemt jeg er kommet til skade.

Hos Feddet er man er rigtig kede af forløbet.

– Jeg tror ikke, at det gik hører op for nogen, hvor voldsom haendelse var, og det er også maerkeligt, at vi ikke spurgte mere ind til, hvad der skete.

– Det kunne nok have vaeret gjort bedre, siger ejer Ivan Reedtz-Thott i dag.

Skal have erstatning

Til sommersaes­onen 2018 har Feddet aendret proceduren, så man ikke laengere skal hive de skoldhede friturekar ud fra vaeggen.

– Vi burde have sagt til os selv, at det her er farligt, og det er mit ansvar som ejer af.

En forsikring­ssag er lige nu i gang. Her skal det afgøres, hvor meget Sarah Specht Olsen, som har søgt om 30.000 kroner, skal have i erstatning.

Et beløb, som Feddets forsikring­sselskab selvsagt vil forsøge at få ned på så lavt niveau som muligt. Men her har Ivan Reedtz-Thott sine egne planer for at hjaelpe Sarah Specht Olsen videre.

– Der skal komme noget økonomisk ud af den her sag til hende.

– Og hvis hun ikke synes, at det er nok, er jeg villig til at tage en snak for at se, om vi kan finde en anden løsning eller kompensere hende yderligere.

– Sket er sket, og nu må vi løse det, forsikrer han.

Mine baller og laend var så slemt forbraendt, at jeg kun kunne ligge på maven

 ??  ?? Lå en måned i sengen
Det har vaeret et utrolig smertefuld­t forløb for Sarah Specht Olsen, siden et kar med varm friture vaeltede ud over hende på jobbet.
Lå en måned i sengen Det har vaeret et utrolig smertefuld­t forløb for Sarah Specht Olsen, siden et kar med varm friture vaeltede ud over hende på jobbet.
 ??  ?? Begge Sarah Specht Olsens fødder var fyldt med smertefuld­e vabler.
Begge Sarah Specht Olsens fødder var fyldt med smertefuld­e vabler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark