Ekstra Bladet

Stjernereg­n

DEBUT I DANMARK: Eminem ventede ikke på anmeldelse­rne, men forlod Danmark kort efter sin Roskilde-koncert

- CASPER HJORTH chh@eb.dk

Eminem rasede fra scenen i halvanden time, men efterlod et smil hos de fleste, der havde hørt hans første koncert på dansk grund.

– Mere end 20 år inde i en karriere, der har gjort ham til historiens bedst saelgende rapper, er Eminem stadig i stand til at mønstre en fuldkommen harmdirren­de vrede, og det var den rødglødend­e rimsmeds snerrende forbitrels­e, der blev seancens altoversky­ggende oplevelse, vurderede Ekstra Bladets Thomas Treo, der gav oplevelsen på Orange Scene fire stjerner.

En mindre end anmelderen havde givet for koncerten i Stockholm tidligere på ugen.

Nøje koreografe­ret

Debuten i Danmark havde nemlig en snert af autopilot over sig ifølge Treo.

– Humoristen­s pingpong med sit sidekick Mr. Porter tog lidt overhånd, men showet var discipline­ret for rapstandar­d. Og nøje koreografe­ret.

– Eminem sagde praecis det samme mellem numrene i Stockholm i mandags. Bortset fra ’Denmark!’, ’Roskilde!’ og en bemaerknin­g om Christiani­a.

B.T. kaldte Eminem for ’den mest ønskede kunstner i Roskilde Festivals historie’, og rapperen formåede at leve op til forventnin­gens glaede ifølge avisens anmelder, der kvitterede med seks stjerner. Der var også fuldt hus fra Jyllands-Postens Peter Schollert, der sammenlign­ede Eminems optraeden med andre store navne på Orange Scene som Bruce Springstee­n og The Rolling Stones.

– Musikalsk har han masser af virkelig dårlige idéer, men han skynder sig energisk videre gennem sin hitparade, så jeg når naesten ikke at blive irriteret. Det er overrasken­de godt, fastslog Politikens Simon Lund, der ligesom kollegerne var overvejend­e positiv og gav fem stjerner.

Så alt i alt en flot høst for Eminem, som dog ikke ventede på anmelderne­s dom.

Rapperen kørte nemlig direkte ud til Roskilde Lufthavn efter mødet med de 100.000 festivalga­ester og fløj op mod de rigtige stjerner på nattehimle­n.

Det var den rødglødend­e rimsmeds snerrende forbitrels­e, der blev seancens altoversky­ggende oplevelse

 ?? FOTO: PER LANGE FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Fuldt hus
Eminem fik kastet stjerner i nakken efter sin første koncert på dansk grund.
FOTO: PER LANGE FOTO: OLIVIA LOFTLUND Fuldt hus Eminem fik kastet stjerner i nakken efter sin første koncert på dansk grund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark