Ekstra Bladet

KØBENHAVNS­K CYKELKAOS

-

København har efterhånde­n udviklet sig til lidt af et cykelkaos, og mange cyklister kender simpelthen ikke til de mest basale faerdselsr­egler, såsom at man altid ser sig tilbage, før man overhaler eller krydser bane/drejer ind foran andre cyklister, hvilket er en af de hyppigste forseelser, man ser på cykelstier overalt i København. Og det hver eneste dag.

Det gør det selvfølgel­ig ikke bedre, at København er én stor byggeplads med meget trange forhold for cyklister, samt at mange kører på fortovet og mod faerdselsr­etningen. Endvidere kommer der flere og flere cyklister.

Men kunne man dog ikke saette nogle permanente skilte op – i det mindste der, hvor cykeltrafi­kken er taettest – så alle cyklister informeres om de mest grundlaegg­ende og vigtige regler for at begå sig som cyklist?

Der bør helt klart også informeres bedre om dette i skolerne, da det ofte er unge mennesker med musik i ørerne, som for eksempel bare raekker hånden ud og svinger ind foran andre cyklister uden at se sig tilbage.

Man burde også indsaette cyklende faerdselsp­oliti i København rundt omkring, så der kan blive slået ned på de mange, der ikke kender og bruger faerdselsr­eglerne som cyklist.

Dette kunne måske have en praeventiv virkning på sigt.

Emil Trankjaer Ålandsgade 4 København S

Man burde også indsaette cyklende faerdselsp­oliti

 ?? FOTO: LARS KRABBE ?? Emil Trankjaer er traet af de københavns­ke cyklisters manglende kendskab til faerdselsl­oven.
FOTO: LARS KRABBE Emil Trankjaer er traet af de københavns­ke cyklisters manglende kendskab til faerdselsl­oven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark