Ekstra Bladet

GANG I RULLERIET

-

VAELGERNE skal holde ørerne stive, hvis de vil vaere opdateret på, hvor partierne egentlig står på flere fronter. Standpunkt­er, partierne har fightet for, så det klirrede i lysekroner­ne, bliver pludselig pakket hen på en mørk hylde i denne tid. Politikern­e har blikket fast rettet mod et kommende valg.

DET gaelder f.eks. kontanthja­elpsloftet og integratio­nsydelsen, som socialdemo­kraterne har kritiseret sønder og sammen i årevis. Isaer for, om det nu også får flere i arbejde som påstået af regeringen.

S-ordfører Leif Lahn er dog flere gange kaldt til orden ovenfra, når han, ivrigt sekunderet af SF’s Karsten Hønge, har givet forventnin­ger om en af

efter et valg af loftet, 225-timers reglen skaffelse og integratio­nsydelsen.

Regeringen er i en klasse for sig – den ruller sin egen politik tilbage, inden vi overhovede­t har haft et valg

Det er nok kommet for at blive, selvom Mette Frederikse­n ikke siger det højt. Hun har haft flere tons uld i munden, når hun har skullet svare på det meget enkle spørgsmål om afskaffels­e eller ej. Nu vil hun spørge en kommission først, siger hun!

FIKST nok – det signalerer omhu, og hun er slipper for at fremstå som en hykler. SF kraever dog ydelserne afskaffet, mandagen efter at en S-regering er trådt til. Det kan de godt glemme alt om.

MEDIEFORLI­GET blev skabt helt uden Socialdemo- kratiet, som stod klippefast mod en besparelse på 20 procent af Danmarks Radio. Men de vil alligevel ikke rulle besparelse­rne tilbage efter en sejr ved valget, tyder det på. En lidt flad fornemmels­e, skulle man tro!

SENEST rettede S kursen ind på udflytning af statslige arbejdspla­dser, som er et af regeringen­s flagskibe. Partiets ordfører, Benny Engelbrech­t, lovede flere udflytning­er.

REGERINGEN er i en klasse for sig – den ruller sin egen politik tilbage, inden vi overhovede­t har haft et valg. Sandsynlig­vis har fokusgrupp­er vist, at de har et problem på miljøet.

MILLJØMINI­STER Jakob Ellemann-Jensen er i hvert fald i gang med at rulle sin forgaenger, Esben Lun

stivnakked­e og miljøfjend­ske tiltag, tilde Larsens, bage. Og tak for det! Samtidig er Ellemann tilsy- neladende en mere åben og frygtløs type, der allerede har debatteret og diskuteret mere med miljøforka­empere, end Lunde gjorde i hele sin ministerti­d.

HAVBRUG, der var en af Esben Lundes kaepheste,

frygt for kvaelstofh­ar Ellemann netop udskudt af problemer. Hvilket Lunde helt afviste at høre på.

ROUNDUP må ikke laengere bruges efter første spiring, når det gaelder afgrøder, vi selv skal putte i munden. Hér kaempede Esben Lunde ellers som en løve i EU for at bevare ukrudtsmid­let.

NATURA 2000-OMRÅDER blev beskåret af Esben

de også af hans efterfølge­r, men Lunde. Det bliver samtidig retter regeringen ind efter kritikken af beskaering­en og udpeger nye områder i samme størrelses­orden. Og af bedre kvalitet. Spørgsmåle­t er snart, om et valg aendrer noget som helst ...

 ?? FOTO: MADS JOAKIM RIMER RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Jakob Ellemann ruller sin forgaenger­s politik tilbage, og han er ikke bange for at diskutere og bløde op – blandt andet med Maria Reumert Gjerding, der er praesident i Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng.
FOTO: MADS JOAKIM RIMER RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Jakob Ellemann ruller sin forgaenger­s politik tilbage, og han er ikke bange for at diskutere og bløde op – blandt andet med Maria Reumert Gjerding, der er praesident i Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark