Ekstra Bladet

Endnu mere medvind til Magnussen

- FREJ BRAMMING fb@eb.dk

Kevin Magnussen er tilbage på Formel 1’s power ranking-liste efter at have vaeret fravaerend­e siden saesonens fjerde grandprix i Baku, hvor danskeren måtte rejse hjem uden point.

Placeringe­rne på listen bliver afgjort af Formel 1eksperter, der vurderer kørernes praestatio­ner i deres tre seneste løb, og i vurderinge­n bliver der også taget højde for, hvilke biler kørerne sidder i.

Kevin Magnussen er strøget direkte ind på listens sjetteplad­s – to pladser bedre end Haas-holdkammer­aten, Romain Grosjean, som ligeledes har vundet vej til listen efter at have vaeret helt ude i en periode.

Bedst af de naestbedst­e

At danskeren igen er tilbage i det fine selskab skyldes hans praestatio­ner ved de to seneste løb, først i Frankrig, hvor han blev nummer seks, og senest i Østrig, hvor han fik en flot femteplads.

Sidstnaevn­te grandprix blev i øvrigt Haas-teamets bedste nogensinde, da det var første gang, holdet fik to biler i top fem.

Ved samme løb sikrede han sig desuden syvendepla­dsen i den samlede stilling, der er kendt som ’best of the rest-verdensmes­ter’, fordi kørere, der ikke sidder i en Mercedes, Ferrari eller Red Bull, ikke spås en jordisk chance for at komme i top seks.

Har trukket laesset

’Kevin Magnussen har vaeret ude af top ti siden Baku efter ellers at have startet saesonen som den højest rangerede kører som følge af nogle faenomenal­e løb. Mens Canada var en hård weekend for holdet, kaempede Haas sig tilbage i Frankrig og Østrig med Magnussen i spidsen.’

’Hans holdkammer­at havde indtil sidste weekend ikke fået nogen point, så det har vaeret Magnussen, der har trukket det største laes, og det er styrken i hans karakter og hans positivite­t hele vejen igennem, der har ledt holdet ud af sumpen,’ lyder det i begrundels­en for Kevin Magnussens placering.

Top ti-listen toppes af Max Verstappen, som er rykket fem pladser frem. Lewis Hamilton er derimod rykket tre tilbage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark