Ekstra Bladet

Jeg vil seriøst forsøge at vinde Tour de France

-

Aleksandr Vinokurov står ikke alene med sine ambitioner. Jakob Fuglsang har for laengst meldt ud, at han vil forsøge at gå efter podiet.

Men han vil bestemt ikke undsige sin chef, når han slår stort brød op.

– Jeg er her i år for at gøre et seriøst forsøg på at vinde. Om det lykkes, vil tiden vise. Der er tre ugers hård cykelløb foran os, og alt kan ske. Så vi må se, siger den danske Astana-kaptajn

Selvtillid­en er i top

Han er generelt optimistis­k. At han i år har vaeret ubestridt kaptajn, har betydet, at han tog til Schweiz Rundt med ro på og med plads til lidt forbedring i formen.

Jakob Fuglsang skulle ikke bevise, at han kunne køre staerkt, som det var tilfaeldet sidste år i Critérium du Dauphiné.

At han så endte toer i det løb, efter at han på kongeetape­n uden de store problemer kunne følge med Richie Porte, og efterfølge­nde kørte et brag af en enkeltstar­t, giver ham bare større selvtillid i forhold til Touren.

– Ja, helt sikkert. I den periode, hvor jeg har vaeret hjemme efter Schweiz Rundt har jeg forsøgt ikke at traene mig ihjel, fordi jeg kunne se, at niveauet der måske var bedre, end hvad jeg havde troet og håbet på.

– Så for at kunne straekke formen – og laegge lidt på – har jeg holdt lidt igen. Med god samvittigh­ed, påpeger Jakob Fuglsang, der indleder jagten på podiet – og måske den gule trøje – i morgen på den første af 21 etaper.

 ??  ?? De
De

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark