Ekstra Bladet

Rasmussen: Svaert at tage Riis’ drøm seriøst

-

Siden det bitre brud med den russiske rigmand Oleg Tinkov i 2015 har Bjarne Riis drømt at vende tilbage til profession­el cykelsport som teamejer eller manager, og nu tager holdet omsider form – i det mindste i Riis’ bevidsthed.

I dagbladet B.T. opridser han rammerne om sit hold, som skal have Jakob Fuglsang som kaptajn og finansiere­s af en sammenslut­ning af virksomhed­er, som deler regningen og stiller sig tilfredse med at blive promoveret under teamnavnet ’Made in Denmark’.

Ekstra Bladets Tour-kommentato­r, Michael Rasmussen, ser dog alvorlige uoverensst­emmelser mellem drøm og virkelighe­d.

– Det er fint at have ambitioner, men umiddelbar­t lyder det som noget, der ligger langt ude i fremtiden. Der er rigtig, rigtig mange ting, der skal gå op i en højere enhed, før det overhovede­t bliver aktuelt at tale om, siger han.

– Der er alt, alt for mange hvis’er i den ligning til at tage det rigtigt seriøst.

– Hvad forhindrer drømmen i at gå i opfyldelse?

– For det første skal der en hel masse penge til, og lige nu har Bjarne Riis drevet cykelhold i to år på kontinenta­l-niveau, og i den periode lader det ikke til, at det er lykkedes ham at finde én eneste storsponso­r, der kan traede ind på det niveau.

Allerede ved DM for to år siden fastslog Riis over for Ekstra Bladet, at han i første omgang vil stille sig tilfreds med et prokontine­ntalmandsk­ab – altså et hold i sportens 2. division – mens drømmen om World Tour så må følge, når pengene er til det.

’Made in Denmark’-projektet bygger på en forestilli­ng om, at ti sponsorer tilsammen finansiere­r et prokontine­ntalhold. Et hold i den kaliber kan typisk drives for 20 mio. kroner årligt, mens et World Tour-hold i den klasse, som Riis drømmer om, naeppe koster under 100 mio. kroner årligt.

– Skal han op på World Tour-niveau, så skal han finde ti sponsorer, som skal laegge hver 10-15 millioner kroner. Det virker ret utaenkelig­t, som situatione­n er, for Riis har jo i nogen tid søgt at finde partnere og sponsorer uden held, siger Rasmussen.

En chance har han naturligvi­s, men skal jeg saette procenter på, så har en eller to procents chance

Meget lille interesse

– Den anden del af problemet er Jakob Fuglsang selv, for han er 33 år gammel, og inden det her danske hold er stablet på benene og har blot en minimal chance for at vaere klar til Tour de France, så er han 35 år.

– Skal Riis’ drøm gå i opfyldelse, skal Fuglsang vaere i stand til at vinde Touren. Er han det?

– En chance har han naturligvi­s, men skal jeg saette procenter på, så har en eller to procents chance for at vinde. Vi overvaered­e torsdag Astanas Tour-pressemøde, hvor der blev talt dansk af den grund, at kun danske journalist­er var til stede, siger Michael Rasmussen.

– Det leder mig til at tro, at hvis den store verden så Jakob Fuglsang som en af Chris Froomes vigtigste udfordrere, så havde der jo nok vaeret bare en enkelt internatio­nal journalist til stede, siger Michael Rasmussen.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Bjarne Riis har en plan, der skal gøre ham til team-ejer eller manager, men han har ikke store chancer for at få succes, mener Michael Rasmussen.
FOTO: CLAUS BONNERUP Bjarne Riis har en plan, der skal gøre ham til team-ejer eller manager, men han har ikke store chancer for at få succes, mener Michael Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark