Ekstra Bladet

Du kender os overhovede­t ikke

- Gisle@eb.dk

– Jeg studerede hans bevaegelse­r og talte med Andrej Kramaric, som spillede sammen med ham i Leicester, for at laere en smule mere om ham. Så ja, jeg havde stor selvtillid, forklarer den kroatiske midtbanest­rateg i et interview med engelske The Telegraph.

Følte sig staerk

Her fortaeller Ivan Rakitic om de tanker, der gik gennem hovedet på ham, da Kroatien og Danmark skulle afgøre VM-thrilleren fra straffespa­rkspletten.

Og der var øjeblikke, da hans tanker gik tilbage til Wien for ti år siden. Ved EMslutrund­en i Schweiz/Østrig i 2008 røg kroaterne ud på straffespa­rk til Tyrkiet, og en overgang virkede det, som om det også ville ske i Rusland.

Kasper Schmeichel reddede fra Milan Badelj og Josip Pivaric og havde også klaret Luka Modrics forsøg sidst i den forlaenges­de spilletid.

– Du er nødt til at glemme, at han allerede havde reddet tre straffespa­rk og sige til dig selv, at dette er dit øjeblik. Jeg følte mig virkelig staerk og var sikker på, at han skulle lave sit livs redning for at stoppe det, siger FC Barcelona-spilleren.

Vil gentage bedriften

Schmeichel reddede to kroatiske forsøg. Subasic gjorde det lidt bedre. Han reddede tre af de fem danske spark.

– Jeg sagde ’nyd det’ til Subasic, for dette bliver din stjernestu­nd, siger Rakitic, der i morgen møder vaerten Rusland i VM-kvartfinal­en.

Det er tyve år siden, at Kroatien har vaeret så langt ved en VM-slutrunde, og Rakitic håber, at det nuvaerende hold mindst kan gentage bedriften fra 1998, hvor kroaterne kom hjem med bronze:

– De var helte for os, og de vil vaere det for den naeste generation og de ti naeste efter den. Men nu er vi her, og jeg ønsker, at alle i Kroatien og over hele verden taler om denne generation.

Rusland-Kroatien live i morgen kl. 20 på eb.dk I eftermidda­g klokken 16 tørner Uruguay og Frankrig sammen i kvartfinal­en, men kampen har vaeret i gang laenge. I hvert fald på ord.

I et interview på FIFA’s hjemmeside har franske Antoine Griezmann slået fast, at han føler et saerligt bånd til det uruguayans­ke folk. Det opstod i hans tid i Real Sociedad under traeneren VM-FINALE Martin Lasarte fra Uruguay.

– Uruguay er mit andet hjemland. Det er en nation og et folk, som jeg elsker, og jeg har mange venner der, siger Griezmann.

Den slags køber Uruguaystj­ernen Luis Suárez dog ikke. Han fastslår, at Griezmann ikke har den fjerneste anelse om, hvordan det er at vaere fra Uruguay.

– Han ved ingenting om, hvordan det er at føle sig uruguayans­k. Han ved ikke, hvem vi er, og hvad vi er nødt til at gøre, hvis vi vil have succes i fodbold. Han kan lide vores varer, og han taler samme sprog, men vi føler forskellig­t, siger Suárez ifølge sportsavis­en Marca.

Følg kampen live på eb.dk

 ?? FOTO: DAMIR SAGOLJ ?? Ivan Rakitic trak det laengste strå i mand mod mand-dysten mod Kasper Schmeichel i VM-ottendedel­sfinalen søndag aften.
FOTO: DAMIR SAGOLJ Ivan Rakitic trak det laengste strå i mand mod mand-dysten mod Kasper Schmeichel i VM-ottendedel­sfinalen søndag aften.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark