Ekstra Bladet

Hørehaemme­t koncert

- CAROLINE CLANTE NANNA BAY MADSEN ccl@eb.dk nbm@eb.dk

Anmelderne var glade for Eminem, men en stor del af publikum rasede over lyden. Der var nemlig ikke nogen på de bageste raekker.

– Hej Roskilde, jeres lydsystem kan ikke traekke det crowd, Eminem tiltraekke­r! Det er både vanvittigt og lidt irriterend­e, at man ikke kan høre det ordentligt, når man står allerbages­t, lyder et af de mange frustreren­de opråb på Facebook.

Festivalen­s programche­f, Anders Wahrén, erkender, at det på et tidspunkt handlede om at slå lyttebøffe­rne helt ud for at kunne nyde rapperens flow.

– Desvaerre for de bageste raekker startede koncerten med lidt for lav volumen. Men vi fik det tilpasset, så vi endte på et niveau, hvor selv dem, der stod helt nede mellem boderne bagved, kunne feste med, siger Wahrén.

Massivt fremmøde

Festivalen afviser, at lyden gennem hele koncerten var lavere, end den plejer. Det er Roskilde Kommune, der bestemmer, hvor højt der må spilles, og volumenkna­ppen e raltid skruet heltopti l embedsmand­s niveau.

Anders Wahrén medgiver, at Orange-lyden havde brug for at nå laengere ud end saedvanlig­t onsdag aften.

– Vi talte ikke, hvor mange der var. Men vi kunne se, hvor taet de stod, og hvor langt de bredte sig ud. Og der var da også ret tomt på de fleste øvrige områder. Selv Eminem lod jo også til at vaere helt imponeret over fremmødet.

Selv Eminem lod jo også til at vaere helt imponeret over fremmødet

 ??  ?? Der var langt op til scenen – og lyden – for de bageste publikumme­r under Eminem-koncerten.
Der var langt op til scenen – og lyden – for de bageste publikumme­r under Eminem-koncerten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark